HAYVANSEVERLER KASİS İSTEDİ

PENDİKLİ HAYVANSEVERLER SOKAK CANLARI İÇİN KASİS İSTEDİ

Pendikli hayvanseverler Pendik Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaparak seslerini kamuoyuna duyurmaya çalıştılar.

Hayvanseverler Pendik Kaynarca Sağduyu sokakta bakımlarını üstlendikleri sokak canlarının sürücülerin aşırı hız ve dikkatsizlikeri sebebiyle ölümlerine dikkat çekerek yetkililerden sahilyolunda hız kesici kasis yapılmasını talep etti.

Bir grup hayvansever tarafından gerçekleşen basın açıklamasını Kaynarca Mahallesi Sağduyu Sokakta ikamet eden ve çok sayıda sokak canlarının bakım ve tedavilerini yapan  Elmas Bayraktar gerçekleştirdi. 

KAYNARCA  SAĞDUYU SOKAK’TA  BİR AYDA 5-6 KEDİ EZİLEREK HAYATINI KAYBETTİ

Bayraktar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;” Yollarda ehli keyif araç kullananların aynı noktada bir ay içerisinde 5- 6 kedinin canını katlettiği için buradayız.Toplumun önemsemediği ama önemser gözüktüğü için buradayız.Sistemli bir kısırlaştırma ve tedavinin olmadığı çene kırıkları ve kalça kırıklarıyla barınaklara atılan canlarımız için buradayız.Vebali hepimizin üstünedir.

TEPE ÖREN BARINAĞI YETERLİ EKİPMANDAN UZAK GÖREVİNİ AMACINA UYGUN YAPMAMAKTADIR

Ne yazık ki Tepe Ören barınağı bu konuda duyarsız yeterli ekipmandan uzak ve görevini amacına uygun yapamamaktadır. Ömerli Barajı’na atılan köpekler yiyecek bulamamakta ve yaşam savaşı vermektedir.Sokaklarda yaşayan hayvanlarda rahatsızlık duymak, onları bahçelerden alıp bilinmez yerlere atmak, yavruları annelerinden ayırmak şahit olduğumuz en insafsız tablodur.