İLKÖĞRETİM HAFTASI PENDİK'TE KUTLANIYOR

Okulların açılışı sebebiyle organize edilen İlköğretim haftası Pendik'te törenlerle başladı.

Çamlık İlkokulu sınıf öğretmeni Burcu Mencik'in sunduğu töreni Yerel Hayat Muhabiri Mustafa Telli, sizin için izledi.

Pendik'te ilk tören Pendik tören alanında gerçekleşti. Törende Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Cumhuriyetimizin kurucu Başöğretmen Atatürk'ün anıtına çelek sundu.

İkinci tören Pendik Çamlık ilkokulunda yapıldı. Törene: Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Emiroğlu, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fahri Tırıl, Eğitim Bir Sen 4 Nolu Şube Başkanı Bilal Duran, Şube Müdürleri Salih Aka ve Mahmut Aşıkoğlu, Çevre okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Tören Başöğretmen Atatürk, ebediyete intikal eden öğrtmenler ve tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşımızın okunmasını Okul Müdürü Çelebi Ulutaş, Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Emiroğlu, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz'ın konuşması ile devam etti.

Konuşmacılar, yaptıkları konuşmada: Öğretmen ve öğrencilere başarılar dilediler. Eğitiminin öğretmen, öğrenci ve veli dayanışması ile gerçekleşeceğini söyleyen konuşmacılar velilere öğretmene sahip çıkın dediler ve bu yıl okullara cep telefonun alınmayacağını söylediler.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mesajının okunması, 4/D sınıfı öğrencisi Ahsen Meva Cengiz ve 4/F sınıfı öğrencisi İbrahim Haydar Birgül'ün şiirlerini 4/G sınıfının Adıyaman halk oyunları gösterisini ve ilk ders zilinin çalması izledi. 

Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Emiroğlu, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, ilk zilini çalarak öğrencilere başarılar diledi.

Sınıfları ziyaret eden Protokol, öğretmen ve öğrencilerele başarılar dileyerek Milli Eğitim Bakanlığımızın öğrencilerimize ulaştırdığı ücretsiz ders kitaplarını öğrencilerimize dağıttılar.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası kutlama açılış töreni hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.

Mustafa Telli

#pendik #okullaraçıldı #çelebiulutaş #aytekinyılmaz #çamlıkilkokulu