İmamoğlu: İstanbul’un En Büyük Metro Projesini Hazırladık

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,12 ilçedeki 13 istasyon ile İstanbul’da doğu batı aksında 74,5 km güzergah 53 dakikada kat edecek HIZRAY Projesi ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İstanbul’un en büyük metro projesini hazırladık. HızRay şehri bir uçtan diğer uca hızlıca bağlayacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın projelerinden biri olan HızRay’la ilgili müjdeli haberi verdi. Kentin kuzey-güney aksındaki metro hatlarını ve İstanbul’u doğudan batıya bağlayacak HızRay projesinde sona gelindiğini belirten İmamoğlu, konuya ilgili bir de video paylaştı.

 

75 KM’LİK GÜZERGAH 53 DAKİKA SÜRECEK

Toplu ulaşımın önemli projelerinden HızRay, İstanbul’un batısıyla doğusu arasındaki en hızlı toplu taşıma aracı olacak. 13 istasyonlu raylı hat sayesinde, 74,5 kilometrelik güzergah 53 dakikada katedilecek. Beylikdüzü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşacak olan HızRay, Boğaz geçişini tek tüp tünelle gerçekleştirecek.

Avrupa ve Asya yakalarını bir kez daha birleştirecek İstanbul Yüksek Hızlı Metro Projesi(HIZRAY), 63 km uzunluğunda ve 13 istasyondan oluşacak. 15 noktada diğer raylı sistemlerle entegre olacak HIZRAY, saatte 160 km hıza ulaşacak.

HIZRAY projesinin güzergahı ve istasyonları:

Sabiha Gökçen Havalimanı  – Kurtköy – Sancaktepe – Ataşehir Mevlana – Finans Merkezi – Ümraniye – 4.Levent- Kağıthane – Otogar – Kirazlı – Halkalı – Nazım Hikmet – Beylikdüzü