İSTANBUL, KARTALLA YENİLENİYOR

“İstanbul Yenileniyor” projesi kapsamında depreme dayanıksız yapıların yerine inşa edilecek olan projelerin toplu temel atma törenlerinin yeni adresi, Kartal Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Kaper sitesi oldu.


Depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesi sonrası yıkımı gerçekleştirilen ve yapımına uzun süre başlanamayan Kaper Sitesi’nin inşası kapsamında temel atma töreni düzenlendi. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki KİPTAŞ tarafından inşa edilecek olan Kaper Sitesi’nin temel atma törenine; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, milletvekilleri, milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları, Kaper sitesi sakinleri ve Kartal halkı katıldı. 


Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in ev sahibi olduğu törende 336 daireden oluşan Kaper Sitesi’nin yeniden inşası için ilk beton döküldü. 
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gerçek bir temel atma töreni gerçekleştirdiklerini kaydederek kısa sürede bitirilmesi planlanan 336 daire ile 1440 kişinin canını kurtarmayı hedeflediklerini kaydetti.