İstanbul Maratonu’nda 60 bin kişi Asya’dan Avrupa’ya Koşacak

Dünyanın kıtalar arası koşulan tek maratonu ‘N Kolay İstanbul Maratonu’, 6 Kasım 2022 Pazar günü 44. kez düzenlenecek. 60 bin kişi Asya’dan Avrupa’ya geçecek. Türkiye ve dünyanın dikkatini çeken dev organizasyonda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun daveti üzerine İstanbul’da bulunan Balkan Şehirleri Belediye Başkanları da maratonda yerini alacak. Sporcular yarış için bu yıl ilk defa vapur kullanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen 44. N Kolay İstanbul Maratonu, 6 Kasım 2022 Pazar günü koşulacak. World Athletics (Dünya Atletizm Birliği) Elite Label Kategori’de yer alan maratonda toplam 60 bin kişi parkura çıkacak. İstanbul’da on binlerce kişi Asya’dan Avrupa’ya koşarak şehrin keyfini çıkaracak. 42K ve 42K Paten yarışı 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’nünAsya girişinden başlayarak Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek. Yine aynı noktadan start alacak 15K koşusu ise Yenikapı’da tamamlanacak. 8K’lık Halk Koşusu’nda Altunizade Köprüsü’nden koşuya başlayan katılımcılar, Dolmabahçe’de varış noktasına ulaşacak.

VAPUR KULLANACAKLAR

Dünyada kıta geçişli tek maraton olma özelliği taşıyan maratonda bu yıl 42K, 42K Paten, 15K ve 8K’lık Halk Koşusu kategorileri bulunuyor. Etkinliğin 42K ve 15K kategorilerinde toplam 30 bin sporcu parkura çıkacak, 8K’lık Halk Koşusu’na ise 30 bin İstanbullu katılacak. 56 elit atletin heyecan dolu rekabetine sahne olacak maraton saat 09.00’da Spor İstanbul Youtube hesabından da İngilizce anlatımla canlı yayınlanacak. 42K Genel Klasman Ödül Töreni 12.00’de Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Yarış günü 06.00’da araç trafiğine kapatılacak parkur, 15.30’da tamamen trafiğe açılacak. Maratonda 42K ve 15K sporcuları start alanına bu yıl ilk kez Kabataş ve Eminönü’nden kalkacak Şehir Hatları vapurlarıyla taşınacak. Halk Koşusu katılımcıları yarış günü sabahı 07.30 ile 08.30 arası Mecidiyeköy’den yapılacak otobüs seferleriyle başlangıç noktasına ulaşabilecek. Koşucular, yarış günü göğüs numaralarını göstererek İBB’nin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.