İSTANBUL PENDİK EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ AÇILDI

Başkanlığını Şefika Yazıcı’nın yaptığı İstanbul Pendik Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneğinin açılışı kuruluş aşamasını tamamladıktan sonra 6 Ekim Perşembe günü gerçekleştirildi.

Açılış törenine Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Pendik Kızılay Şube Başkanı Nurettin Beşinci, Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.  Salih Çalık, Batı Mahallesi Muhtarı Hülya Büyüktopçu, Doğru Yol Partisi Eski İlçe Başkanı Emin Akburak, dernek yönetim kurulu üyeleri ve STK temsilcileri katıldılar.

Kurdele kesiminden sonra konuşan  Kaymakam Dr. Hülya Kaya; “Her zaman ‘Ne varsa Pendik’te var’; yardımlaşmalarınız, birbirlerinize olan destekleriniz  çok güzel. Bu dernek ile birlikte ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak daha da kolaylaşacak, kültür sanat faaliyetleri gibi birçok organizasyonlar yapılabilecek. Kaymakamlık olarak her noktada sizin destekçiniz olacağız. Her birinizi tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Dernek Başkanı Şefika Yazıcı da konuşmasında; “Dernek olmadan önce Gönül Dostları Sivil Platformu çatısı altında birçok yardımda bulunduk. Kermesler yaparak 84 öğrenciye burs sağladık. Artık derneğimiz ile birlikte daha fazla insanın hayatına  dokunacağız. Katkılarından dolayı kaymakamımız Dr. Hülya Kaya’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Açılış töreninde Dernek Başkanı Şefika Yazıcı Kaymakam Dr. Hülya Kaya’ya kendi üretmiş olduğu el işi bir çanta hediye etti.

Dernek kurucu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Şefika Yazıcı, Seçil Kutal, Serpil Alev, Selda Demirci, Nurten Korkut Koç, Dilek Altunöz, Ayşe İpek