İSTİKLAL MARŞI’NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

İSTİKLAL MARŞI’NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASININ FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

Üsküdar Belediyesi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz “İstiklâl Marşımızı Güzel Okuma” yarışmasının finali 13 Mart tarihinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Üsküdar’daki ortaokullar arası düzenlenen yarışmanın final törenine Ak Parti Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, belediye başkanımız Hilmi Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Müftüsü Esat Yapıcı, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

İstiklal Marşı’nın 102. yıl dönümü vesilesiyle gerçekleşen programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “İstiklal Marşı bizim ortak değerimizdir. Hem anayasamızda hem kalbimizde yazılı ve koruma altındadır. Tabii bu güzel marşı güzel okumak da dinlemek de bize ayrı bir mutluluk veriyor. Yarışmamızın amacı tam da bu. Hem milli birliğimizi vurgulamak hem de kalplerimizi marşımızla ısıtmak. Bu yarışmaya katılarak bizlere bu duyguları yaşatan sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Eğitimcilerimize de teşekkür ediyorum. “ dedi.

İstiklâl Marşı’nı birbirinden güzel okuyan öğrenciler arasından Hezarfen Ahmet Çelebi Ortaokulu’ndan Esra Maytalman birinci, Belma Güde Ortaokulu’ndan Alp Ergün ikinci ve Şehit Kader Sivri Ortaokulu’ndan Hira Nur Çoban ise üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.