İlk defa rekabetin bu denli siyasallaştığı bir seçim yaşayan İstanbul Ticaret Odası, mevcut başkan Şekip Avdagiç ile yola devam etme kararı aldı. Seçimler öncesinde bünyesinde yoğun İTO üyesi bulunduran kuruluşları ziyaret ederek seçimlerde desteklerini isteyen Şekip Avdagiç, bu ziyaretlerinden birinde de Pendik Sanayici ve İş Adamlarının sivil toplum kuruluşu olan PESİAD'ı ziyaret etmiş, ve desteklerini istemişti.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve PESİAD üyelerinin geniş katılım gösterdiği toplantıda PESİAD Başkanı A.Kadir Bayram, kısa bir selamlama konuşması yaparak: “PESİAD olarak yeni sezona yeni kazanımlarla ve büyük bir heyecanla başladık. Bu gün ise İTO seçimleri dolayısıyla Onur Kurulu Üyemiz olan İTO Başkanımız Şekip Avdagiç’i ağırlıyoruz. Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği PESİAD olarak İTO seçimlerinde Başkan Şekip Avdagiç’e destek vereceğiz" demişti.

Daha sonra İTO Başkanı Şekip Adagiç uzun soluklu bir konuşma yaparak İTO çalışmaları hakkında PESİAD üyelerine bilgiler vermiş ve seçimlerde bir Pendikli olarak desteklerini istemişti.

Sonucu büyük bir heyecanla beklenen İTO seçimleri sonunda mevcut başkan ŞEkip Avdagiç, 273 kişilik İTO Meclisine 195 üye göndermeyi başararak seçimin galibi olmayı başardı. Seçim sonrasında kısa bir değerlendirme yapan İTO Başkanı seçim Avdagiç, tüm katılımcılara teşekkür ederek şu cğmlelerle İTO'nun gelecek vizyonuna işaret etti:

“Önümüzdeki dönemde üzerinde duracağımız konu yatırım, üretim, istihdam ve ihracat sürecinin geliştirilmesi, hızlı şekilde dış ticaret açığının kapatılması için gayret etmek olacak. Türkiye’nin mutlaka ve mutlaka enflasyonu aşağıya doğru çekmek için hamleler yapması lazım” dedi.