KADIKÖY MALTEPE TRAMVAYI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) Maltepelileri sevindirecek haber geldi.

KADIKÖY-MALTEPE TRAMVAY DURAKLARI

İBB’nin duyurduğu Kadıköy ve Maltepe arasında yapılması planlanan cadde tramvayının durakları ise şöyle: Kadıköy İskele, Kadıköy Boğa Meydanı, Kadıköy Belediyesi, Ziverbey, Marmara Üniversitesi Şehir Hastanesi, Göztepe Çemenzar Camii, Sahrayıcedit, Tüccarbaşı, Kazasker Mevkii, Ayşekadın, Bostancı, Altıntepe, Küçükyalı, İdealtepe, Maltepe Belediyesi, Maltepe Meydan.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy ve Maltepe arasında yapılması planlanan cadde tramvay projesini duyurdu

Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü, Maltepe-Kadıköy arasında hizmet verecek tramvay projesini açıkladı. Projeyi hızla tamamlamak için Maltepe Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin teknik kadroları çalışmalarına başladı. Maltepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımına devam edilen altgeçit projesi sonrası, ilçeye katma değer katacak tramvay projesinin sevincini yaşıyor. 16 istasyonun bulunduğu 13 kilometrelik tramvay hattı, MALTEPE-KADIKÖY arası ulaşımı daha çevreci, konforlu ve modern hale getirmeyi, trafik sorunlarını gidermeyi, tramvayın geçtiği caddelerin prestijini artırmayı amaçlıyor. Projeyle Maltepe kısmında Altıntepe, Küçükyalı, İdealtepe, Maltepe Belediyesi, Maltepe Meydanı istasyonları kurulacak. Böylelikle Minibüs Caddesi olarak bilinen İstanbul’un en prestijli caddelerinden eski Bağdat Caddesi, yaya, araç ve tramvaylara açık hale getirilecek. Maltepe’ye altgeçit projesiyle kazandırılan ilçe meydanı böylece daha prestijli hale gelecek. Projeyi hızla tamamlamak için Maltepe Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin teknik kadroları çalışmalarına başladı.

Anadolu Yakasının minibüs caddesi olarak da bilinen caddemiz boyunca devam eden Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayımızın projeleri yıl sonunda hazır olacak."