Karadeniz’in Fırtınası Trabzon

AYGAD’ın Karadeniz Kültür Gezisi Trabzon’un Akçaabat ilçesi ile devam etti. Gazetecilerin ilk durağı ise Akçaabat Sera Gölü oldu.

Akçaabat Sera Gölü; bir heyelan set gölüdür. Göl, Yıldızlı ve Derecik belediyelerinin arasında yer alan Derecik Vadisi’nde oluşmuştur. İsmini hudutları içerisinde olduğu Yıldızlı’nın eski adı olan Sera’dan almıştır


AYGAD’ın Karadeniz Kültür Gezisi Trabzon’un Akçaabat ilçesi ile devam etti. Gazetecilerin ilk durağı ise Akçaabat Sera Gölü oldu.

Akçaabat Sera Gölü; bir heyelan set gölüdür. Göl, Yıldızlı ve Derecik belediyelerinin arasında yer alan Derecik Vadisi’nde oluşmuştur. İsmini hudutları içerisinde olduğu Yıldızlı’nın eski adı olan Sera’dan almıştır.


Göl hakkında bilgi edinen gazeteciler, fotoğraf çekimi sonrası, öğle yemeği için Tarihi Timurcin Konağına gidildi.Öğle yemeği Tarihi Timurcin Konağında Akçaabat’ın meşhur yemeği olan Akçaabat köftesi ile yapıldı.

Yemek sonrası rota Maçka’ya Sümela Manastırına çevirildi.Manastıra çıkarken yanından geçilen şelale kendisine hayran bıraktı.

Sümela Manastırı hakkında; Trabzon ilinin Maçka ilçesindeki Altındere vadisi sınırları içerisinde yer alan, Kara tepesinin üzerinde ve deniz seviyesinden 1.150 m yükseklikte konumlanmış Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksi olduğu bilgileri edinerek manastır hücreleri gezildi