KARTAL PLAJI NEFES ALDIRIR

Kartal Beldiyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kartal Plajına sahip çıkın.

Halkın yararlandığı bu alanı marinaya kurban etmeyin.

Kartal eski kumcular iskelesi çok güzel bir plaj olabilir. Yüzmek bir spor, denize girmek keyif, deniz suyu sağlıktır. Doktorlar; deniz suyunun çok sayıda çilt hastalığına iyi geldiğini söyler. Boyun, bel ve sırtta yer alan fıtık  ağrıları ve tedavisi için denizde yüzmek iyi bir çözümdür.

İstanbul kıyıları doldurulup, sahil yolu yapılınca; İstanbul plajlar yok oldu. Bu pajlardan bir kaçı da Kartal plajlarıdır. Pendik'ten Maltepe'ye doğru Kartalın ilk plajı VETERİNER plajıdır. Veterinerden sonra YUNUS Plajı, NİZAM plajı, KUM plajı gelir. HAVACILAR ve KARACILAR plajının TEKEL plajı izlerdi. Halk plaj dışında kartal meydanında, dragosta denize girerdi. 

Kartal eski kumcular iskelesinin önünde (İST MARİNA önü) dolgu yok. Kıyı doğal haliyle duruyor. Alan büyük, deniz temiz, denizde envai çeşit balık var. Mahalle gençleri burada denize giriyor, balık avcıları zıpkınla balık vuruyor.

Kıyıda deniz derinliği sıfır santimetre, yürüdükçe deniz yavaş yavaş derinleşiyor. Kıyıya dökülecek 100 kamyon kum, büfe, soyunma kabinleri, duş ve tuvalet ile burası çok güzel bir plaj olabilir. Burada yapılacak KARTAL PLAJI; Pendik, Kartal ve Maltepli gençlere nefes aldırır.

Buraya marina yapmak isteyorlar. Pendik'te marina var, Tuzla'da marina var, Kadıköy'de maria var. Pendik, Kartal ve Maltepe'de deniz yok. Dileğimiz Kartal Belediyesi'nin bu alana sahip çıkıp Kartal'a bir plaj kazandırması.

Belediyeler halka hizmet kapısıdır. Seçimler yaklaşıyor, bir oy bir oydur.

Mustafa Telli

#kartal #plaj #ibb #kartalplajı #mustafatelli