Kartal'da Eğitim Çalıştayı

Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyince organize edilen "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Milli Eğitimimiz" başlıklı çalıştay Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Öğretmenlerin büyük ilgi gösterdiği çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Üç oturum halinde gerçekleşen çalıştayda: Prof. Korkut Kanatoğlu, Ömer Balıbey, Dr. Sakin Öner, Şefika Keskin, Prof. Adnan Gümüş, Kadem Özbay, Yusuf Çotuksöken, Beyza Çelik, İhsan Gülek, Turgut Ünlü, Feray Aytekin Aydoğan, Samettin Nasiboğlu, Ömer Yılmaz ve Osman Ünal konuştu.

 

Konuşmacılar, yaptıkları konuşmalarında: Öğretmen yetiştirme, Cumhuriyet dönemi öğretmeni, Cumhuriyetin eğitim vizyonu, Eğitim politikaları, Eğitim sistemi, Laik eğitim, Anne baba eğitimi, Veli bakışıyla eğitim konularında birer tebliğ sundu.

Dr. Sakin Öner; Cumhuriyetin eğitim vizyonunu Atatürk ilke ve Inkilapları  ile ilişkilendirdi. Okulların açılmasını Halkcılık ilkesi, Milli tarih milli coğrafya ve Türk dili ve edebiyatını Milliyetcilik ilkesi ile Okulların köylere kadar yayılmasının ve öğretimin birleştirilmesini Devletcilik ilkesi ile açıkladı.

Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyince organize edilen "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Milli Eğitimimiz, sorunlarıve çözüm önerileri konulu çalıştay; soru ve cevaplar, katılım belgesi ve plaket takdimi ile devam edip, hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.

 

Mustafa Telli