Kızlardan 5. Uluslararası Şiir Şöleni

Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin geleneksel olarak 5.sini düzenlediği şiir şöleni Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Şiir şölenine Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve velileri, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar. Tıklım tıklım dolu olan salonda baştan sona keyifli bir atmosfer hakimdi.

İstiklal Marşı ile başlayan program Kuran-ı Kerim Tilaveti, Okul Tanıtım Videosu, Okul Müdürü Bekir Akman’ın Açılış Konuşması, Protokol Konuşmaları, Slayt Gösterimi, Şiirler, Müzik Dinletisi ve yeniden şiirler, Slayt Gösterisi ile sürerek sona erdi.

Şiir şölenini takip eden Şehrin Şairleri Şiir Grubu Yönetmeni Metin Yazıcı etkinlik sonrası yaptığı değerlendirmede; “Tam bir kültür şöleni yaşadık. Okul müdürümüzü, öğretmenleri ve performans sergileyen öğrencileri yürekten kutlayarak tebrik ediyorum. Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ilçemiz için de bir zenginlik. Fakat üzülerek ifade etmek zorundayım ki Pendik’te yaşayan birçok kimse bu zenginlikten haberdar bile değiller. Dilerim ki kaymakamlık ve belediye desteği ile kendilerine daha fazla etkinlik sahası açılır ve Pendikliler dünya kültürü ile yakınlaşma imkanı bulur” sözlerine yer verdi.

Birbirinden güzel Türk ve İslam coğrafyasından şiirlerin seslendirildiği şiir şöleninde Okul Müdürü Bekir Akman kısa bir teşekkür konuşmasıyaptı.