İlçe eşrafının yanısıra basın mensuplarının da takip ettiği tanıtım toplantısına siyasi parti ilçe başkanları, başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek üyesi iş adamları ve davetliler katıldı.

Merkezi Yenişehir Mahellesi'nde bulunan KOÇSİAD, İş insanlarının bir araya gelerek iş hayatında karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek iş birliği ve dayanışma ruhunu geliştirmek, iş hayatında daha etkin, donanımlı ve başarılı olmalarına destek olmak amacıyla faaliyete geçirildi.

KOÇSİAD Kurucu başkanı İdris Koç tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “KOÇSİAD (Kurtköy ve Çevresi Sanayici ve İşadamları Derneği) kuruluş ve tanıtım programına teşrifleriniz bizleri onurlandırmıştır. Pendik ilçemiz kara yolu, deniz yolu, hava yolu, demir yolunu içerisinde barındıran önemli bir ilçe ve cazibe merkezidir. Yolun olduğu veya içerisinden yol geçen beldeler hep değerli olmuştur, Medeniyette  ticarette ilk olarak buralara gelmiştir. Başkan İdris Koç; Pendik ilçesini diğer yerleşim yerlerinden ayıran en büyük özelliği Sabiha Gökcen Uluslararası Havayolunu barındırmasıdır. Havalimanının ilçemiz Kurtköy de olması Kurtköy ve çevresini geliştirmiş ve değiştirmiştir, Havayolu Teknopark, Üniversiteler ve Formula pistine yakın olması nedeni ile Kurtköy ve çevresi ticari ve sosyokültürel olarak gelişmiştir. İşte bu gelişim ve değişim ile Kurtköy de oluşan ticaret hacmiyle ortaya çıkan ticari Pazar bir çok firmanın burada konumlanmasını sağlamıştır. Bizler de KOÇSİAD ailesi olarak ilçemizde özellikle bölgemizde faaliyet gösteren irili ufaklı firmaları bir araya toplayarak bir güç birliği oluşturmak için derneğimizi kurduk. İşletmelerin bir araya gelerek iletişim kurması, iş birliği yapması ve iş fırsatları oluşturmasını sağlamak istiyoruz. Bu derneğin açılışını ve kuruluşunu kutlarken, iş dünyasında faaliyet gösteren tüm işletmelere seslenmek istiyorum, Sizlerin derneğimize katılımı, iş dünyasında daha güçlü bağlar kurmamızı ve iş birliğini arttırmamızı sağlayacaktır. Birlikte çalışarak bölgenin gelişimine katkıda bulunabiliriz. Bu amaç doğrultusunda dernek üyelerimiz birbirleriyle bilgi ve deneyimlerini paylaşacak, ortak projeler geliştirecek ve iş dünyasında daha güçlü bir konumda olacaklardır” 

KOÇSİAD tanıtım toplantısına katılan Milliyetçi Hareket Partisi Pendik İlçe Başkanı Yalçın Çolak, kısa bir selamlama konuşması yaparak, yönetim kurulu üyelerini tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

KOÇSİAD YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR:

İdris Koç (Kurucu Başkan), Yener Karabulut, Kazım Sekmen, Ahmet Bülent Özbitirgiç, Ayhan Yazıcı, Hacı Süleyman Güzelce, Cenk Ustabaş, Oktay Kaya, Ercan Levent, Ali Gençağa.

Denetim Kurulu:

Ali Atik, Taner Akaltın, İlker Halbutoğlu, Önder Yokuş.