KPSS'li Gençlerin Hukuku Popülizme Kurban Edilmesin

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yıldırım DEMİRCİ, sosyal medya hesabından dört yıllık üniversiteyi bitirmiş ve KPSS lisans sınavına girmiş 1 milyon 159 gencin haklarına sahip çıkan bir yazı yayınladı

Yıldırım'ın yazısı şöyle:

"KPSS'li gençlerin hukuku popülizme kurban edilmesin

Kamuda görev yapan yaklaşık 568 bin 368  sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini hararetli bir şekilde savunan Ali YALÇIN; acaba 21 Ekim 2022 tarihinde sonuçların açıklandığı KPSS lisans sınavına giren 1 milyon 159 gencimizin öncelikli olarak atama beklediğinden haberi var mı? Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinde hiçbir kimsenin itirazı yoktur. Ancak bir realiteyi de belirtmek isteriz. Sözleşmeli personel bir şekilde kamuda istihdam edilirken, dört yıllık üniversiteyi bitirmiş ve KPSS lisans sınavına girmiş 1 milyon 159 gencimiz şu an boştadır ve  öncelikli olarak atama beklemektedir. KPSS lisans sınavına giren ve kamuda kadro bekleyen gençlerin hukuku gözetilsin. Ali YALÇIN, gençlerin hayallerini ve umutlarını sendikal popülizmle göz ardı edilmesine neden olmasın.

Yetkili kurumların, 2022 KPSS lisans sınav başarı puanı sırasına göre, kamu kurumlarına atama duyurusunu ilan etmelerine sayılı günler kaldı. Son yirmi yılda Cumhuriyet tarihinde ilkleri ve rekorları başaran Hükümetimizden bu sefer de Cumhuriyet tarihinin kamuda rekor kontenjan açılması beklentisi, gençler ve ailelerinde oluşmuştur.

KPSS lisans sınavına giren heyecanı, coşkusu ve enerjisi yüksek olan bu pırıl pırıl gençlerimiz, ülkemizin geleceğini hem inşa hem de ihya edeceklerdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, Türkiye'nin 2053 ve 2071 vizyonlarını oluşturma ve hayata geçirme vazifesini huzuru kalple emanet ettiği gençler, ülkemizi bu hedeflere ulaştırmak için canla başla çalışacaklardır.

Gençlerimizin geleceğe dair umutları, hedefleri ve hayalleri var. Evlatlarımız, dört yıl zorlu ve uzun üniversite maratonu sıralarında dirsek çürüttüler, göz nuru akıttılar, mezun oldular yetmedi, bir de KPSS sınavına girdiler. Artık gençler; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunda da karşılığı bulunan, istisnai kadrolar dışındaki tüm kadrolara sınav sonuçlarında belirtilen başarı sırasına göre atama yapılmasını beklemektedir.

'İkinci elin kaderini değiştireceğiz' İkinci el araçta yeni dönem! Artık uygun fiyata....
Gençlerimizin haklı, makul ve geçerli bu âcizane taleplerini, dünya lideri Reisicumhurumuz Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, mutlaka dikkate alacaktır. Çünkü müteaddit defa yaptıkları toplantılarda ve mitinglerde hep gençlere ayrı bir parantez açmıştır. Ülkemizi küresel güç haline getirecek olan, aydınlık yarınlarımızın teminatı olan gençlerimize, Sayın Cumhurbaşkanımızın pozitif ayrımcılık yaptığına yakinen millet olarak şahit olmaktayız. Bunun en son örneğini, TOKİ sosyal konut projesinde gençlerimize hatırı sayılır kontenjan vermesiyle gördük. Halkını hep müjdelerle sevindiren Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu sefer de kamu alımlarında kontenjan artışı müjdesini, gençler ve aileleri beklemektedir.

Yusuf Has Hacib, 1070 yılında yazdığı Kutadgu Bilig adlı eserinde toplumsal düzen ve refahın anahtarının adalet olduğunu belirtmiştir. Popülist politikaların uygulandığı geçmiş dönemlerde, milletimiz ve ülkemiz nasıl bedeller ödediği hepimizce malumdur. Ülkemizdeki istikrarın en önemli nedenlerinden biri, popülizm ve hayalperestlikten uzak ayağı yere basan ve toplumumuzun ihtiyaçlarına uygun politikaların uygulanmasındandır. 1 milyon 159 gencimizin Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesinde hayalleri var. Sözleşmeli personelin kamuya geçirilmesine söylenecek sözümüz tabii ki yok. Fakat sözleşmeli personel şu anda kamuda zaten istihdam edilmektedir. Bu nedenle kamuya öncelikli olarak KPSS sınavına giren ve şu anda işsiz olan gençlerimizin başarı sırasına göre atamasının yapılması; gençlerimizin, ailelerinin ve milletimizin en önemli beklentisidir. 

Yıldırım DEMİRCİ"

#kpss #genç #yıldırımdemirci #pendik #mustafatelli