Maltepe depremzedelere kucak açtı


Maltepe Belediyesi, afetin ardından ilk haftada 100’ün üzerinde aileye kucak açtı. Öncelikle barınma ihtiyacı giderilen depremzedelere kıyafet, gıda desteği de sağlanıyor.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremler sonrası tüm Türkiye tek yürek oldu. Afetin ilk anından itibaren Maltepe Belediyesi de depremzedeler için seferber oldu. Deprem haberini alır almaz Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi bölgeye sevk edildi. Ardından da tüm Maltepe inanılmaz bir dayanışma örneği gösterdi. Tonlarca yardım malzemesi bölgeye gönderildi. Maltepelilerin yardımları ve emeğiyle toplam 67 yardım tırı afetzedelere ulaştırıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da Hatay’da çalışmaları yerinde koordine etti. 

100’ÜN ÜZERİNDE AİLE MALTEPE’DE

Bölgeden İstanbul’a gelen depremzedeler için de hazırlıklar tamamlandı. Afetin ilk gününden itibaren 100’ün üzerinde aile Maltepe’ye getirildi. Maltepe Belediyesi kalacak yeri olan afetzedelere gıda, giyecek ve mobilya desteği sağlıyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, ilk hafta 500’den fazla depremzedeye yardım eli uzatmış oldu. Kalacak yeri olmayan afetzedeler için de çalışmalar yapılıyor. Depremzedeler valiliğin belirlediği otellere yerleştiriliyor.