Medeniyet Türküleri

Çınarın Gölgesinde Medeniyet Okumaları Projesi Kapsamında Düzenlenen Medeniyet Türküleri Programı Misafir Sanatçı Onur Şan'ın Katılımı ile Gerçekleştirildi.

Çınarın Gölgesinde Medeniyet Okumaları Projesi Kapsamında Düzenlenen Medeniyet Türküleri Programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail GÜNDAY, İlçe Protokolü, İlçe Müdürlerimiz, çeşitli okul ve kurumlarımızdan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ayrıca misafir Sanatçı Onur ŞAN, enerjisi ve güzel türküleriyle programa renk kattı.

Kökleri derinlerde olan bir medeniyetin temsilcileri olarak yürüttülen projemiz kapsamında söyleşiler, gezi ve ziyaretler yapılıyor, kitaplar yazılıyor, kamplar ve tiyatrolar düzenliyor.

Bu kez de türkülerimizde tarihi, sevdayı, acıyı, vefayı, hasreti, gurbeti, inancı, heyecanı, coşkuyu ve kahramanlığı hasılı medeniyetimize dair ne varsa bulduk.

Bu programda da türkülerin hikayeleriyle paylaşımı ve seslendirilmesi yapıldı.

Öğrencilerimiz sırasıyla; Hey Onbeşli, Kara Tren, Yemen Türküsü, Çanakkale Türküsü, Yar İmiş Meğer, Ay Doğdu Üzerimize, Bitlis'te Beş Minare, Hastane Önünde İncir Ağacı, Mihriban, Çırpınırdın Karadeniz isimli türkülerimizi hem seslendirdiler hem de bu türkülerin hikayelerini izleyicilere anlattılar.

Konuk sanatçımız Onur ŞAN da öğrencilerimize bu türkülerde eşlik etmekle kalmadı programın sonunda küçük bir de konser verdi.

Konuk sanatçımıza bağlamada Necati Şenol, ritimde Ersin Killik, klavyede Mert Ağırlar, kavalda Serkan Yıldırım kabak kemanede Orkun Şan eşlik ettiler.

Güzel bir sürpriz ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Nazım Yurdagül, değerli orkestra üyeleriyle birlikte bir türkü icra etmiştir.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail GÜNDAY, değerli sanatçı Sayın Onur ŞAN'a plaket takdim etmesinin ardından tüm davetliler ve öğrencilerimizle hatıra fotoğrafı çekilmiştir.

Konuk sanatçımız Sayın Onur Şan'a, kendisine eşlik eden orkestra üyelerine, Medeniyet Okumaları Projesi yürütücümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Görevlisi Sayın Sadık Okuducu'ya, tüm destekleri için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail GÜNDAY'a, sunumu gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Görevlisi Sayın Aslı YAYLALI'ya, emeği geçen herkese ve tüm davetlilerimize gönül dolusu teşekkür ediyoruz.