MEHMET AKİF'İ ANDIK

Kartal Yavuz Selim Ortaokulu, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u çoşkuyla andı.

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleşen anma törenine: Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç, Kartal Türkkızılay'ı Başkan Vekili Yavuz İçmeli, Kartal Sosyal Yardımlaşma Müdürü Gökhan Bayram, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Saliha Türksoy, çevre okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Programda: Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç'ın konuşması, Mehmet Akif Ersoy'u anlatan video gösterisi, Şiir ve Müzik dinletisi, Mehmet Akif Ersoy söz korosu ve ödül töreni yer aldı. 

Kartal Yavuz Selim Ortaoku'lunca organize edilen anma töreni, Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Atatürk, Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehirtlerimiz adına yapılan saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşımızı hep birlikte söyleyen Yavuz Selimliler, anma törenine coşku ve heyecan kattı.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç'ın, Mehmet Akif'in çalışkanlığı, bilgi ve becerisi ile vatan sevgisini vurguladığı konuşmasını seyirciler ayakta alkışladı.

Yavuz Selim Ortaokulu öğrencisilerinin seslendirdiği "Birlik" şiirle zirve yapan programda Yavuz Selimli öğretmenler de görev aldı.

Mehmet Akif Ersoy adına düzenlenen Afiş, mektup, şiir ve resim dalında birinci olan Ecrin Canoğlu (Salih Alışkan MTAL), Bilge kağan İşan (Karatal Anadolu L), Yağmur Yalcınkaya (Yavuz Selim) , Melek Eroğlu ( Sabri Taşkın İlkokulu) ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Program,  Yavuz Selim Ortaokulu Müdiresi Emine Barbaros'un teşekkür konuşması ile devam edip, günü ölümsüzleştiren hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi. 

Mustafa Telli