Mehmet Ali Erdinç'i Pendik'te andık

Eğitimci Gazeteci Mustafa Nazım Telli Pendik'in Ulu Çınarı Merhum Mehmet Ali Erdinç'i Türk Ocağında anlattı. 

Pendik Türk Ocağı tarafından, Mehmet Ali Erdinç'in vefatının 15. yılı sebebiyle organize edilen anma programında Eğitimci Gazeteci Mustafa Nazım Telli, Pendik'in Ulu Çınarı Merhum Mehmet Ali Erdinç'in hayatını, düşüncelerini ve hizmetlerini anlattı.

Pendik Türk Ocağı salonunda gerçekleşen anma programına Türk Ocağı mensupları ve Mehmet Ali Erdinç'i sevenler katıldı.

Konuşmacı Telli, yaptığı sunumda Mehmet Ali Erdinç'in: Çocukluğuna, Okul hayatına, Askerlik günlerine, Ticari hayatına, Kartal ve Pendik Esnaf Odasındaki çalışmalarına, Pendik Çarşı Cami ve Velibaba Cami imar ve inşasına katkısına, MHP ve Ülkü Ocaklarına hizmetine, Yardım severliğine, Çömertliğine, Vefa duygusuna, Milli ve Dini duruşuna ve Kararlılığına değindi.

Konferans sonra kısa bir değerlendirme yapan Pendik Türk Ocağı Başkanı Ahmet Kara, konuşmacı Mustafa Nazım Telli'ye bir teşekkür belgesi sundu.

Merhum Mehmet Ali'in dualarla anıldığı programda Mehmet Ali Erdinç gibi  misafirlere bisküvi ikram edildi. Mehmet Ali Erdinç ile ilgili anılarını anlatan dinleyiciler İbrahim Çoşkun, Süleyman Gölebatmaz ve Ahmet Kara anıları ile programa renk kattı.

Program hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.

Mehmet Ali Erdinç Kim?

1921 Pendik doğumlu olan Mehmet Ali Erdinç: Kartal ve Pendik Esnaf Odası Başkanı, Pendik Çarşı Cami ve Velibaba Cami Dernek başkanı, MHP eski GİK üyesi, MHP istanbul ve Kartal teşkilatı kurucusu, MHP milletvekili adayı, MHP istanbul eski İl başkanı ve Hurdacıdır. 7 Mayıs 2010 günü ebedi aleme göç Eden Erdinç, Dolayoba mezarlığında yatmaktadır.

Mustafa Telli

#mustafatelli #mehmetalierdinc #ahmetkara #türkocagı