Meteoroloji uyardı! Fırtına, sağanak yağış... 'Hava çok değişecek'

Meteoroloji, Marmara için yarın akşama kadar sürecek fırtına uyarısı yaptı.

İstanbul'da yağmur ile birlikte şiddetli rüzgar da etkili olmaya başladı. Üsküdar'daki Harem Otogarı’nın çatısı uçtu, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Sakarya’da ise etkili olan lodos nedeniyle Adapazarı ilçesinde çınar ağacı 4 aracın üzerine devrildi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, "Evden ince kıyafetle çıkmayın. Hava çok değişecek. Hastalık riski var" uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'da akşam saatlerinden itibaren yarın akşama kadar fırtınanın etkili olacağını bildirdi. Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, rüzgar akşam saatlerinden itibaren, Marmara Denizi'nden güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, hava durumu ile ilgili dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Ökten, şu ifadeleri kullandı;

"İstanbul'da bu gece kuvvetli yağmur bekleniyor. Sağanak yağışın yarın sabaha kadar süreceği bekleniyor. İstanbul'da hava yarın sabah daha da soğuyacak. Sabah 7'de lodos eserken; sabah 8'de hızla Karayel'e dönecek. Evden ince kıyafetle çıkmayın. 1 saatte hava çok değişecek. Hastalık riski var."

İSTANBUL'DA YAĞMUR VE ŞİDDETLİ RÜZGAR BAŞLADI
İstanbul'da yapılan uyarıların ardından yağmur ile birlikte şiddetli rüzgar da etkili olmaya başladı. Bu sırada dışarıda olan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

Taksim'de yürümekte zorlanan vatandaşların şemsiyesi ters döndü. Beyazıt'ta ise vatandaşlar yağmurdan duraklara sığınarak korunmaya çalıştı.

İSTANBUL BOĞAZI’NDA ŞİDDETLİ RÜZGAR ETKİLİ OLDU
Üsküdar Kuzguncuk Sahili’nde dalgalar kıyıya çarparak metrelerce yükseldi. Şiddetli rüzgarla birlikte etkili olan yağışlar vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı.