Meteoroloji'de Basın Açıklaması

Türk Büro Sen, Büro Memur Sen, Büro Hak Sen ve Büro Emekçileri Sen'e bağlı Meteoroloji 1.Bölge Müdürlüğü çalışanları bir basın açıklaması yaptı. 8 Aralık 2022 Perşembe günü gerçekleşen basın açıklamasına İstanbul cevizli 1.Bölge Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Basın açıklamasında: Türk Büro Sen İstanbul 5 nolu şube,  Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü iş yeri temsilcisi Selim Ekşioğlu konuştu. "Havacılık hakkımız Söke Söke alırız." diyen metroloji çalışanları: Avrupa Havacılık ve Seyrisefer Güvenliği kuruluşundan Türkiye'ye gelen para eşit dağıtılmıyor.  Devlet hava meydanları işletmesi tazminat oranları: % 150 ile %1000 arasında arttırıldı. Sivil havacılık genel müdürlüğü tazminat oranları: %150 ile %1000 arasında artırıldı. Meteoroloji genel müdürlüğü tazminatları ise: %15 ile ile %45 oranında attırıldı. Aradaki uçuruma rağmen DHMİ ve SHGM çalışanları tazminatlarını düzenli olarak alırken Meteoroloji çalışanları diğerlerinin 20'de biri olan tazminatlarını alamamaktadır. 2022 yılında almamız gereken 5 aylık tazminat ödenmemiştir.

Bu yanlış ve hatalı bir uygulama. Aynı sektöre hizmet veren üç kurum arasındaki bu farkı kabul etmiyor, tanzimatlarımızın yükseltilmesini alacağımızın ödenmesini istiyoruz. şeklinde konuştu.

mustafa telli