Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Merakla bekleniyordu! SP lideri Karamollaoğlu duyurdu: Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu! Bildiride İmamoğlu ve Yavaş için özel madde..

 Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı belli oldu. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 6'lı masaya geri dönmesinin ardından yapılan kritik toplantı sonrası açıklama yapıldı. SP lideri Karamollaoğlu adaylarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Adaylığının açıklanması sonrasında Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada "Türkiye'yi uzlaşıyla yöneteceğiz" dedi. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride İmamoğlu ve Yavaş için özel madde eklendi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE'Yİ UZLAŞIYLA YÖNETECEĞİZ
Adaylığının açıklanması sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası, komşusu açken, tok yatmamasıdır. Halil İbrahim sofrası, zulmün sona ermesi, hakkın adaletin olması demektir. Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. Allah'ın izniyle başaracağız. Türkiye'yi uzlaşıyla yöneteceğiz. Millet İttifakı'nı oluşturan parti genel başkanları olarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için yol haritasını da belirledik. Millet İttifakı'na dahil genel başkanlar seçim kazanılırsa Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak" dedi.