Milliyetçilik ve Çevre

Pendik Türkocağı Şubesi "Milliyetçilik ve Çevre" konulu bir konferans gerçekleştirdi. Konferansta İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Orhan Sevgi Pendiklilere hitap etti.

Muhabirimiz Mustafa Telli, konferansı sizin için izledi.

9 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen program Pendik Türkocağı Şube Başkanı Ahmet Kara'nın takdim konuşması ile başladı.

Konuşmacı Prof Dr. Orhan Sevgi, yaptığı konuşmasında: Milliyetcilik vatanı sevmek, Vatan da topraktır. Toprakta akan nehir ve dereler toprağın canıdır. Dere ota, bitkiye, ağaçlara can verir. Böçekler, kuşlar, kurtlar bu toprakta yaşar. Biz bu topraktan çıkan sebze ve meyvaları yiyerek besleniriz. 

Vatanımıza sahip çıkmak için toprağımıza, bitki ve hayvanlarımıza sahip çıkmalıyız. Çevreyi kirletmemeli, doğayı tahip etmemeli, aşırı tüketime dur demeliyiz, şeklinde konuştu. Dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı.

Başkan Ahmet Kara Konuşmacı İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Orhan Sevgi ve katılımcılara teşekkür edip, Prof. Dr. Sevgi'ye çalışmalarından dolayı bir plaket sundu.

Pendik Turgut Reis İlkokokulu Müdürü Söz Hekimi, Türkiye Slogan Şampiyonu İhsan Koç, güzel sözleri ve şiiri ile konferansa renk kattı. Program hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.

Mustafa Telli

#türkocağı #orhansevgi #milliyetcilik #çevre #ahmetkara #mustafatelli