Neden Kaybettik

Trendyol Süper Lig 13. hafta müsabakasında Siltaş Yapı Pendikspor, konuk olduğu Rams Başakşehir Futbol Kulübü deplasmanında 4-1 mağlup oldu.

İlk yarısı 1-1'lik beraberlikle biten maçta, ne olduysa ikinci yarıda oldu.
Pendikspor müsabakaya 13 puanla 15'inci sırada, Başakşehir ise 9 puanla 18. sırada başladı. İstanbul derbisinde gülen taraf Başakşehir oldu.
Müsabakanın ilk yarısında, yaklaşık yirmi dakika iyi bir oyun ortaya koyan Pendikspor ilk yarıyı 1-1 beraberlikle bitirdi ancak ne olduysa ikinci yarıda oldu. İkinci yarıya başlayan Pendikspor, deyim yerindeyse adeta frene bastı. İkinci yarıda 3 gol yiyen Pendikspor, küme düşme potasında bulunan rakibine 4-1 mağlup oldu.

Cevabı belli olan bir soru: Bu takımı kim kurdu?
Pendikspor sezon başında, Süper Lig’e çıkmanın coşkusunu bol bol transfer yaparak kutladı. 2 sene üst üste şampiyon olan takım dağıldı, yerine yeni oyuncular alındı. Menajerler mutlu, finans merkezleri mutlu, futbol endüstrisinin siyah giyen adamları çok daha mutlu...
Peki Pendikspor bu sonuçların ardından küme düşerse ne olur?
Taraftar üzülür, Pendikliler üzülür, kulüp içerisindeki yetkili etkisizler silinir gider ancak olan Pendikspor'un geleceğine olur. Zira Akhisar, Eskişehir, Bursaspor ve benzeri pek çok takımın amatör kümeye kadar düşmüş olmaları, umarım ne demek istediğimi anlatmama yardımcı oluyordur.