Nevşehir Kartal köprüsü

Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi “Kardeş Okul” Projesi Kapsamında İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi’ni Ziyaret Etti.


Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri ilçemizi ziyaret ettiler. 5 öğretmen ve 30 öğrenciden oluşan misafirlerimiz, 25-26-27 Eylül 2024 tarihleri süresince Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi’ne konuk oldular. Proje katılımcıları, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Kıraç tarafından kabul edildi. İlçe müdürümüz, proje hakkında bilgi alarak ve her iki okulumuz ile ilgili iyi dileklerini paylaştı.
“Kardeş Okul Projesi” çerçevesinde 3 günlük etkinlik düzenlendi. Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ve İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi öğrencileri, program dâhilinde İstanbul Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi’nin tanıtımlarına katıldı.
Merhum mütefekkirimiz Cemil Meriç’in kızı Sayın Prof. Dr. Ümit Meriç öğrencilerle bir araya geldi. Meriç, dinleyicilere hem babası Cemil Meriç ile ilgili hatıralarını, hem kendi hayatının kilometre taşlarını aktardı. Prof. Dr. Ümit Meriç, gençlere temiz bir zaman okuması yaparak, gelecek vizyonlarını kıymetlendirdi. Söyleşi sonunda, Meriç, okuyucularının kitaplarını imzaladı ve hem kendinin hem de babasının kitaplarını imzalayarak iki okul kütüphanesine bağışladı. Ziyaret programı akışında, Tarihi Yarımada, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve Topkapı Sarayı gezileri yapıldı. 27 Eylül Preveze Deniz Zaferi’nin 486. Yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü’nde Boğaz turu düzenlenerek, Türk Donanması’nın “Boğaz Geçiş Töreni” izlendi. Her iki okul öğrencilerinin katılım sağladığı kültürel ve sportif etkinliklerin ardından, 27 Eylül 2024 Cuma günü misafir öğretmen ve öğrenciler ilçemizden Nevşehir’e uğurlandı.