Öğretmen Mete Yeltepe dağ köylerinde

Türkiye depremzedelere yardım etmek için; tek yürek ve tek bilek oldu.

 

Öğrencim, Pendik Abdurrahmangazi Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mete Yeltepe, İstanbul Off-Road grubundan bir gurup arkadaşı ile Kahramanmaraş’ta depremzedelere yardım ediyor.

Mete Yeltepe ve arkadaşları Kahramanmaraş Göksun ilçesi dağ köylerinde gönüllü olarak görev yapıyor. Arazi arabası ve arazi arabasını kullanma becerisi olan Yeltepe, dağ köylerine yardım etmek için; arazi arabası ve arazi arabasını kullanma becerisi olanların arandığını duyup, hemen gönüllü olmuş.

Hava rüzgârlı, ısı dondurucu soğuk, yerde bir metre kar var. Dağ yolunda onlarca iniş ve çıkış, sağa ve sola viraj ve yol boyu uçurumlar var.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde gönüllü olarak görev yapan Pendik Abdurrahmangazi Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mete Yeltepe ve İstanbul Off-Road grubu mensupları; dağ köylerinde yaşayan depremzedelere çadır, giyecek, kuru gıda, su ve tıbbi malzeme ulaştırmak için insanüstü bir gayret sarf ediyor.

İstanbul’da yaşayan Mete için hava dondurucu soğuk. Yol üzerindeki bir metrelik kar ilerlemeyi güçleştiriyor. Karla örtülmüş yoldan çıkıp kayma ve kara saplanıp kalma riski var. Dağ köyüne çıkan rampayı tırmanmak zor.. Rüzgârın savurduğu kar ile azalan görüş mesafesi yeni tehlikelere davetiye çıkartıyor. Yolun bir yanı uçurum. Ve tüm bu olumsuzluklara rağmen bir avuç gönüllü benim de bu çorbada bir tuzum olsun diye ilçe merkezinden dağ köylerine gidip, geliyor.

Jandarma helikopteri ile gelen yardım malzemelerini alan gönüllüler, kendi elleri ile malzemeleri araçlarına yükleyip, dağ köylerine çıkıyorlar. Köylülere tek tek malzeme indirip, onların taleplerini alan ekip, yeniden merkeze dönüp yeni bir sefer daha yapıyor. Dağ köylerinin kısıtlı imkânlarına kendi araç ve ekipmanları ile destek olan gönüllüler, köyde çadır kurup, soba yakıyorlar.

Başka tür araç ve gereçlerin ulaşamadığı, zor iklim ve yol şartlarında kendi arazi araçlarıyla resmi makamlara, yardımcı olup, lojistik destek sağlayan Öğrencim; Pendik Abdurrahmangazi Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni öğrencim Mete YELTEPE ve İstanbul Off-Road grubu mensupları şahsında tüm yardım severlere teşekkür ediyorum.

Türk Milleti, büyük bir millettir. Bu milletin bağrından çıkan binlerce isimsiz kahraman bu milleti yeniden ayağa kalkacaktır.

Yolunuz açık, işiniz kolay, Allah yardımcınız olsun.

Mustafa Telli

#meteyeltepe #pendik #deprem #drhülyakaya #ahmetcin #mustafatelli #istanbuloff-road #yerelhayat