ÖĞRETMENLERİN PROTESTOSU

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yıldırım Demirci, Kendi sosyal medya hesabında (www.facebook.com/yildemirci) bir yazı paylaşmış. Demirci paylaştığı yazıda şöyle diyor:

"Sendikacılar deniz manzaralı lüks konut projesinde yerlerini alırken, öğretmenlere ise cam bardağı layık görüyorlarsa; bu durumda öğretmenler, kendilerine takdim edilecek hediyeyi reddederek sendikayı protesto etmeye hazırlanıyorlar.
Kuşadası’nda Muhteşem Deniz Manzaralı Lüks Konsept Konut Projesinin inşa alanı tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan TOKİ arazisini sendika, Hazineye iade edecek mi? Yoksa tüm bu tepkileri umursamayarak bir avuç sendika ağası, konforlu yaşamlarına yeni konforlar katmaya devam edecek mi?
Türkiye buluşmaları, başkanlar kurulu, genişletilmiş şube divan, iş yeri temsilcileri, kurum müdürleriyle sendika yöneticileri lüks restaurantlarda toplantılar icra ederken hiç mi öğretmenler aklınıza gelmiyor? Sendikanın en çok üye kitlesini oluşturan meslek grubu öğretmenlerdir. Yani sendikal saltanatlığınızı bir yemeğe davet etmeye gerek görmediğiniz öğretmenler sayesinde sürdürdüğünüzü unutmayın. Öğretmenler kendilerine değer verilmemenin karşılığını zamanı geldiğinde çok iyi verecektir.
Öğretmenler, milli eğitim sisteminde en kritik görevi ifa eden müstesna kişilerdir. Türkiye’nin geleceği sınıflarda şekillenmektedir. Sınıflarda ise özverili ve fedakârca çalışan öğretmenlerimiz, çocuklarımızı geleceğe en donanımlı bir şekilde hazırlamaktadır. “Öğretmene verilen değer her şeye değer.” Sözü sadece cam sürahide yazılı haliyle kaldı. Sahada hayata geçirilmediğinin şahididir bu resimler.
Her yıl öğretmenler gününde bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan çeşitli müjdeler vererek öğretmenlerimizin gönüllerine dokunmaktadır. Sayın Bakanımızın öğretmenler odası buluşmalarıyla onların görüş, öneri ve eleştirilerini kıymetli bulmaları ve bakanlık politikalarının belirlenmesinde dikkate almaları öğretmenlerimizi ziyadesiyle onura etmektedir. Bazı özel firmalar, ürünlerinde ve hizmetlerinde öğretmenler gününe özel indirim yapmaları, toplumun öğretmenlere değer verdiğinin bir nişanesi olarak görülmektedir.
Memur-Sen Konfederasyonu 1 milyon 35 bin 278 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük konfederasyonudur. Bünyesinde Bayındır Memur Sen’in de dâhil olduğu 11 iş kolunda faaliyet gösteren sendikaların hepsi kendi iş kollarında yetkili sendikadır. Sendika, iki yılda biriken üye aidatlarıyla banka kurabilecek devasa bir bütçeye sahiptir. Sendikanın gerek genel merkezleri gerek ise de şubeleri bu paraları nasıl harcadığı yönünde hiçbir şekilde üyeler bilgilendirmemektedir. Yönetimin en temel ilkeleri olan hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda resmi web sitelerinde her ay gelir ve gider bilançolarını yayımlamaları gerekirken üyelere böyle bir bilgilendirme gereği bile duymuyorlar.
Bir avuç sendika ağalarının konforlarına konfor katacak olan Kuşadası’nda TOKİ’den alınan araziye projelendirilen “Kuşadası muhteşem deniz manzaralı lüks konutları” bazı haber ajanslarında yayınlanıp gündem olduktan sonra bir anda panikleyen sendika yöneticileri, haber ajanslarına “İhbarname” gönderdiler. Bu ihbarnamede, Kuşadası’nda deniz manzaralı lüks konut projesi yok diyebiliyor mu? Hayır diyemiyor. Sadece Memur-Sen’in kurduğu herhangi bir kooperatif bulunmadığı belirtiliyor. Bahse konu olan haberde Memur-Sen’in kurduğu kooperatif diye bir ibare zaten bulunmamaktadır. “Memur-Sen’e bağlı Bayındır Memur-Sen bünyesinde Paraf Yapı Kooperatifi kuruluyor.” şeklinde ifade vardır. Kamuoyu, sizlerden hâlâ cevabı verilmeyen aşağıdaki soruların cevaplarını bekliyor.
Milyonlarca memurun başını sokacağı bir evi dahi yok iken niçin sendikacılar lüks yazlık konut yapıyor? Dar gelirli vatandaşlarımızın bir ev sahibi olma hayallerini süsleyen TOKİ arazisine, sendikacıların deniz manzaralı lüks konut projesi ne derece ahlâki? Günümüz şartlarında en ucuz yazlık konut 10 milyona alınırken sendikacıların 1 milyona yazlık konut sahibi olmaları mülk edinme midir yoksa rant edinme midir? Paraf Yapı Kooperatifinin arsa ihalesinde Memur-Sen’in parası mı teminat gösterildi? Paraf Yapı Kooperatifinin 761 üyesi varsa ve Paraf Yapı Kooperatifine ait daire sayısı 900 ise buradan bazı üyelerin 2 ya da 3 daire sahibi olduğu mu anlaşılmalı? Bayındır Memur-Sen Yöneticilerinden Paraf Yapı Kooperatifinde de yöneticilik yapan var mı? Bayındır Memur-Sen, bu tür hizmet üretmesinde milli emlak ve tapu çalışanlarından örgütlenmiş olması avantaj sağlıyor mu? Sendikanın Ankara Etimesgut, Bağlıca, Çakırlar veya başka il veya ilçelerde Kuşadası’na benzer lüks konut projeleri var mı?
Bizler bugüne kadar bütün yazılarımızın temel amacı olan bir iddia ortaya attık. Dedik ki; “Sendika yöneticileri, sendikanın örgütsel gücünü kendi çıkar, menfaat ve ikballeri için kullanmaktadırlar. Hâlbuki sendikanın örgütsel gücünü üyelerin hak ve menfaatlerinin iyileştirilmesi için kullanmaları gerekir.” Bu tezimizin ete kemiğe büründüğü yer ise Kuşadası deniz manzaralı lüks konutlardır. Sendika yöneticileri, uygulamalarıyla kurucu değerlerle çeliştiğini her defasında dile getirdikçe bizleri sendikaya zarar vermekle ve ihanet etmekle suçladılar. Elinizi vicdanınıza koyun ve şu soruya cevap verin: Sendikanın kurucu değerlerine bağlı yönetilmesini isteyen mi sendikaya zarar veriyor yoksa sendikanın gücünü kendi çıkarlarına alet ederek vatandaşın 10 milyona aldığı yazlık konutu kendileri 1 milyona mal edenler mi sendikaya zarar veriyor?
Sendikanın kurucu değerleriyle örtüşmeyen uygulamalarını seviyeli ve yapıcı eleştirilerimize tahammül göstermeyip bize ateş püskürenler, hakaret edenler hatta ve hatta tehdit eden bugünkü sendika yöneticileri uygulamalarıyla, koskoca bir dava hareketi olan bu sendikayı rant ve zenginleştirme aracına dönüştürmeleri kurucu Genel Başkanımız Rahmetli Akif İNAN’ın kemiklerini sızlatıyor.
Milyonlarca vatandaşımızın kiradan kurtulmaları için sosyal konut alanları olan TOKİ arazisine sendikacıların deniz manzaralı lüks konut projesi, TOKİ arazisinin amacı dışında kullanılacak olması, ilgili yasalar gereği arazi satışı zaten iptal edilecektir. Bu yasal pörsütür işletilmeden sizler, TOKİ’den alınan araziyi sahibine iade etme erdemliğini kendiliğinizden gösterin. Eğer bu teklifimiz karşısında, siz istediğiniz kadar söyleyin, biz yapacağımızı yapacağız. Konforlu ve şatafatlı sendikal saltanatlığımızdan taviz vermeyeceğiz ve söyledikleriniz umurumuzda değil diyorsanız; İşte o zaman oturduğunuz deniz manzaralı, göl manzaralı veya orman manzaralı ihtişamlı plazalarınızdan üyelerin sizleri indireceği günü artık bekleyin."

Mustafa Telli

#sendika #öğretmen #öğretmenlergünü #lükskonut #yıldırımdemirci