Öncelik Zeytinburnu, Fatih, Bağcılar ve Esenler

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremden sonra gözler beklenen İstanbul depremine çevrildi. 1999 yılı öncesi yapılan ve hasarlı olan binalar son hızla kentsel dönüşüme girmeye başladı. Beklenen deprem öncesi önlem alan ekipler önceliği Zeytinburnu, Fatih, Bağcılar, Esenler gibi dar sokaklara verdi.

İSTANBUL'DA RİSKLİ BÖLGELER KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRDİ

Mega kent İstanbul'da bitişik nizamlı ve dar sokakları bulunan Zeytinburnu, Fatih, Bağcılar, Esenler gibi bölgeler risk altında yer alıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra İstanbul'da yaşayan vatandaşlar daha az riskli bölgeleri araştırmaya başladı. İstanbul'un yeni yerleşim yerlerinin daha kuzeyde yer alan Başakşehir, Arnavutköy, Çekmeköy, Şile gibi ilçelerin olacağı düşünülüyor.

2023'TE KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANACAK
Kentsel dönüşümün 2023 yılında biraz daha hızlanacağını ve kat maliklerinin biraz daha bilinçleneceğini söyleyen Özelmacıklı, "Kentsel dönüşüm zorlu bir süreç, hemen de yapılan bir süreç değil. İstanbul kentsel dönüşümün merkezi durumunda yer alıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yaklaşık 900 bin bağımsız bölümün yaklaşık 675 bini İstanbul’da yapıldı" diye konuştu.

.