PEKSAD THM KONSERİ

Pendik Kültür Sanat Derneği, Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde bir konser verdi. Şef Nurettin Karakuş'un yönetiği PEKSAD Türk Halk Müziği konseri Pendikli sanat sevelere keyifli anlar yaşattı.

Salonu dolduran davetliler, sahne alan yerel sanatçıların koro ve solo performanslarına, alkışlarla ve yer yer türkülere eşlik ederek destek verdiler. 

Başkanlığını Vefa Canbolat’ın yaptığı Pendik Kültür Sanat Derneği (PEKSAD) geçtiğimiz Çarşamba akşamı Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

‘Yürekli Ezgiler’ proje başlığı ile dördüncüsü gerçekleştirilen bu programda da Türkiye’nin farklı bölgelerinden türküler koro ve solo olarak okundu. Program sunumunu Banu Karakuş yaptı.

Şef Nurettin Karakuş’un çalıştırdığı, koro başkanlığını Deniz Güney Sevim Savur’un yürüttüğü PEKSAD THM Korosu’nun iki bölüm halinde sunduğu konsere, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sanatseverlerin yanı sıra onur konukları olarak Batı Mahallesi Muhtarı Hülya Büyüktopçu, Pop müziğinin efsane isimlerinden ve PENHAD Nostalji Grubunun Şefi Atilla Yelken, Şehrin Şairleri Şiir Grubu’nu temsilen Metin Yazıcı katıldılar.

PEKSAD THM Korosu sergilediği koro ve solo performanslarla beğeni kazanarak alkışlanırken, salonu dolduran dinleyiciler okunan türkülere sıklıkla eşlik de ettiler.

Program başlangıcında ilçemizin emekli öğretmenlerinden Küçük Mustafa Uygun’un okuduğu Mehmet Kındap’a ait ‘Bir Türkü Duysam’ şiiri,  PEKSAD Halk Oyunları Ekibinin dans gösterisi eşliğinde sunumu yapılan Karadeniz bölgesine ait ‘Sallama’ türküsü, Bayburt yöresine ait ‘Deli Kız’ isimli tiyatral gösteri de programa renk katan unsurlar olarak dikkat çektiler.

Halk oyunları ile zengileşen konserde, Şef Nurettin Karakuş'un ilkokul öğretmenine çiçek sunması ayakta alkışlandı. 

Koroda emekli öğretmn K. Mustafa Uygun, Nuray Güven ve Eşref Dede görev aldı.

Mustafa Telli