PENDEF Deprem Bölgesinde 

PENDEF Deprem Bölgesinde Yardıma Devam Ediyor


Pendik Denekler Federasyonu çatısı altında toplanan dernekler, deprem bölgesine onlarca tır yardım malzemesi gönderdi ve bölgede aşevi kurdu. Çok sayıda PENDEF üyesi de gönüllü olarak yardım çalışmalarına katıldı.
Konuyla ilgili PENDEF’ten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Bizler de Pendik Dernekler Federasyonu (PENDEF) olarak felaketin yaşandığı ilk saatlerden itibaren Pendik Kaymakamlığı, Pendik Belediyesi ve Afad koordinasyonu ile yürütülen yardım faaliyetlerine yoğun bir şekilde katılım sağladık. Yetkililerden gelen bilgiler doğrultusunda ihtiyaç duyulan malzemeleri ivedilikle tedarik ederek toplanma noktalarına teslim ettik. Yardım toplama noktalarında ürün tasnifi konusunda derneklerimizin üyelerinden çok sayıda hemşehrimizin katılımı ile tasnif, paketleme ve sevkiyata destek olunmuştur.
PENDEF ailesi olarak; Pendik Belediyesinin duyurduğu yardım toplanma noktalarına sevk ettiğimiz ihtiyaç malzemelerini ve derneklerimizden gelen çok sayıda yardım aracını bölgeye gönderdik.
PENDEF ailemizden çok sayıda gönüllü arama kurtarma ekibi, aşçılarımız, teknik destek hizmetleri ve yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere çok sayıda hemşehrimiz bölgeye intikal etmiştir.
Genel Başkanımız Ziya Öncan, beraberindeki heyet ile deprem bölgesine giderek yerinde inceleme yapmıştır. Bunun sonucunda acil ihtiyaç duyulan malzemeler doğru tespit edilmiş, bölgeye sevk ve koordinasyonu sağlanmıştır.
Ayrıca PENDEF ailesi mensuplarımızca bölge farklı lokasyonlarda mobil aşevleri kurulmuş üç öğün sıcak yemek dağıtımı yapılmıştır.
İlk günden buyana acil ihtiyaç duyulan ve Pendik Belediyesine teslim edilen yardım malzemeleri ile ayrıca özel olarak gönderilen yardım araçları ile birlikte PENDEF ailesi olarak toplamda 34 araç yardım malzemesi deprem bölgesine ulaştırılmıştır.
Yardım eden destek olan emek veren katkı sunan herkese teşekkür ederiz. Allah kabul ve makbul eylesin inşallah.”