PENDEF Başkanı Murat Çevik'in yeni başlayan başkanlık döneminin ilk geniş çaplı programı olan 15 Temmuz etkinliğine PENDEF yönetiminin yanısıra bir çok davetli STK yöneticisi katıldı. Pendik Belediye Başkanı Hakan Öğütçü ile birlikte ilçe eşrafından bir çok davetlinin hazır bulunduğu programda 25 Temmuz gecesi kaybettiğimiz canlar yad edildi.

Protokol konuşmalarının yanısıra Kur-an Tilaveti, okunan ilahiler, semazen gösterileri dikkat çeken etkinliklerdi.

PENDEF Başkanı Murat Çevik, program dolayısıyla yaptığı konuşmada davetlerine katılan herkesr teşekkür ederek başladı. Özellikle programın düzenlenmesine katkı veren herkese yürekten teşekkür ettiğini belirten Çevik, " Bu anlamlı gece dolayısıyla tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Millet olarak  hiçbir haine ülkenin bölünmesi için fırsat vermeyeceklerinin altını çizen PENDEF başkanı Murat Çevik, "Darbeciler başarılı olamadılar çünkü meydanları onlara bırakmadık, kanımızla canımızla vatanımızı savunduk, gazilerimiz, şehitlerimiz oldu. Allah hepsine rahmet eylesin. Bundan sonrada kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunmaya devam edeceğiz. Bazı fikir ayrılıklarımız olsa da söz konusu vatan olunca tek vücut olmasını biliriz. Başta bu geceyi düzenlememize vesile olan 25 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet tüm gazilerimize acil şifalar diliyoruz." dedi.

 

Peogramda Pendik Belediyesi adına katılmış olan başkan yardımcısı Hakan Öğütçü konuşmasına Başka Ahmet Cin'in selamını ileterek başladı. Düzenlenen etkinlik dolayısıyla PENDEF'in yeni başkanı Murat Çevik ve yönetimini tebrik eden Öğütçü, "Belediye olarak PENDEF'in çalışmalarına elimizden gelen dedteği verdiğimiz gibi, tüm sivil toplum kuruluşlarımızın topluma faydalı etkinliklerine de elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz." dedi.