PENDİK BİR ÇOK FIRSATI TEPTİ

Trendyol 1.Lig de bu hafta Siltaş Yapı Pendikspor deplasmanda Ankara Keçiören Futbol takımına konuk oldu. İki takımda 1-1 berabere kalarak üç puanı paylaştı. Pendik ekibi ilk yarıda öne geçmesine rağmen skoru koruyamayarak bir puana razı kaldı.

Futbol literatüründe bir takım açısından kaçırılan her mutlak gol pozisyonu karşısındaki rakibinin direncini arttırmaktadır. Nitekim bugün Pendikspor kaçırılan gol pozisyonları ve direklerden dönen toplar sayesinde rakibinin beraberlik umutlarını arttırdı. Bugün Pendik ekibi ilk yarı özelinde çok güçlü futbol oynadığını söylemeliyim. Kaçırdıkları pozisyonları değerlendirmeleri halinde ilk yarı maçın kilidini çoktan çözebilirlerdi. İkinci yarıda ise karşı karşıya kaçırılan pozisyon adeta bir dönüm noktası oldu. Kale önünde kaçırılan mutlak gol pozisyonu iki takım açısından da kırılma anı oldu. Direnç faktörü beraberlik adına artan ev sahibi ekip süpriz bir şekilde beraberlik gölünü yakaladı. Hakemler özelinde maçı değerlendirdiğimiz zaman iki takım adına da büyük hataların yapıldığını söylemeliyim. İlk yarıda Pendikspor adına net bir penaltı es geçilirken, ikinci yarıda ise ev sahibi ekip adına çok net bir penaltı pozisyonu görmezlikten gelindi. Pendikspor’un geçen sezon gibi 7-8 maçlık seri beraberlik veya mağlubiyet karnesini üst üste bu ligde de yaşaması söz konusu… Bu oyun ve yapılan kademe hataları birkaç maç daha yaşanır ise Pendik açısından istenilmeyecek seri puan kayıpları da kapıda demektir.

Sonuç olarak bu maç özelinde hakemlerin maçın gidişatını iki taraf özelinde de etkilediğini düşünüyorum. Pendiskpor açısından ise haftalardır yapılan taktiksel ve saha parselizasyonundaki yetersiz önlemler halen eror vermekte. Teknik ekibin artık seri çözümleri üretmeleri kanaatindeyim.

Erdem Kavlak