Pendik Çok Güzel

Doğum günüm sebebiyle on lise arkadaşım, Pendik'e geldi. Pendik'te yemek yedik, pasta kesip, mini bir Pendik turu yaptık. Yaptığımız tura katılan arkadaşlarım Pendik'i çok beğendi.

Doğum günüm sebebiyle Pendik'e gelip beni onurlandıran arkadaşlarımı Yüksek Hızlı Tren önünde karşıladım. Amacım hem pasta kesmek hem de Pendik'i tanıtmak. Kafamda hemen bir plan yapıp, kendime bir yol güzergahı çizdim.

İlk durağımız, Kuşlu park, Atatürk büstü, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, ve Gazi Burma oldu.

Kuşlu Park: Alışveriş için çarşıya çıkanların kuş sesleri ve yeşillikler içinde dinlenip, nefes aldığı mini bir park. Atatürk büstü:Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatür'e olan sevginin bir tezahürü olan anıtta Atatürk; sevgiyle bize bakıyor. Kültür Merkezi: Adı üstünde çeşitli etkinliklerin yapıldığı Pendik Belediyesine ait biblo gibi bir yapı. Gaziburma: Ülke çapında tanınan, sıraya girerek, dakikalarca sıra beklediğimz baklavacı.

İkinci durağımız: Çarşı oto parkı, Pendikspor Mağazası ve Saat kulesi. Üçündü durağımız: Pendik Merkez İlkokulu, Vefa Kıraathanesi ve BJK kulübü.

Vefa Kıraathanesi: Pendik'te oturan 65 yaş üskü bay ve bayanlar için planlanmış bir merkez. Yeşilliklr içindeki merkezde sabah kahvaltısı, öğlen yemeği, ikindi çayı, hobi kursları, sohbet ve gezi gibi etkinlikler yer alıyor.

Sağlık ocağı, Kütüphane, Pendik Pencere, Roma dondurması ve Çarşı cami şeklinde gerçekleşen mini turda yemek yeyip, pasta kestik, çay içip, dünden ve gelecek güzel günlerden bahsettik.

Düz bir zemin, çetvelle çizilmiş sokaklar, güzel bir asvalt, makul seviyedeki kaldırımlar, yanyana dizilmiş yüzlerce dükkan, cadde boyunca sıralanmış oturma alanları, uygun fiyat ve onlarca sosyal tesisi bir arada gören arkadaşlarım Pendik'i çok beğendi.

Pendikli ve bir Pendik sever olarak ben de Pendik ile gurur duydum. 

Hemen her mahallede birkaç tasisi bize sunan Pendik Belediyesine, Doğum günüm sebebiyle bir süpriz yaparak Amerika'dan gelip katılan Rıza ve Bedriye'ye, Afyon'dan katılan Ünal'a, Bilecik'ten katılan Orhan'a, Çanakkale'den katılan Saliş'e, Kadıköyden katılan Muammer, Nesrin ve Sevim'e Pendik'ten katılan Ünal ve Ömer'e ve Nezaket ve letafet sahibi Pendiklilere teşekkür ederim.

Mustafa Telli