Kahvaltılı son toplantılarına Pendik Kaymakamı Hülya Kaya da katılarak, platformun kurucu başkanı Vildan Taşkıran ve katılımcı kadın girişimcilerin çalışmalarından övgüyle söz ettiği kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Pendik’te Kadın Girişimciler Platformunu faaliyete geçirmeyi başaran Vildan Taşkıran, faaliyetleri hakkında gazetemize yaptığı açıklamada; Pendik’te hizmet veren işletme sahibi kadın girişimcileri bir araya toplamak istediklerinin altını çizerek, “Birkaç iş kadınımızla birlikte tamamen gönüllü olarak başlattığımız bu platform çalışmasıyla amacımız; tamamen kadın girişimcilerimizi desteklemek üzere güzel bir network oluşturup, birbirimizin farklı ticari faaliyetlerinden faydalanmak, iş kadınlarımızı birbirlerinden haberdar ederek, mesleki ve ticari açıdan ihtiyaç duydukları zamanlarda gerektiği gibi birbirleriyle irtibat halinde olabilmelerini temin etmektir.

Platform üyelerimiz kuruluş amacımıza uygun olarak 15 günde bir kahve, ayda bir kahvaltı programlarıyla bir araya geliyor. Her toplantımıza mutlaka yeni katılımcılarımızda iştirak etmiş oluyor. Bu şekilde platformumuz her geçen gün yeni katılımcılarla genişlemiş oluyor. Bu sayede ticari olarak birbirimizi yakından tanıyor, karşılıklı nasıl fayda sağlayabileceğimizi tartışıyoruz.

Kahvaltı programlarımızın dördüncüsünde de iyi bir katılım sağlandı. Özellikle hemcinsimiz olan Pendik Kaymakamı Hülya Hanım programımıza katılıp, bizleri teşvik edici güzel bir konuşma yaparak bizleri mutlu ettiler. Ayrıca diğer katılımcılarımız; Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın değerli eşi Fatma Yazıcı, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, Pendik Belediye Meclis Üyesi Öznur Canayakın, Pendik AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şaduman Şeker ve yardımcısı Asiye Hanım, programımıza katılarak bizlere destek verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yapacağımız faaliyetlerle Pendikli Girişimci İş Kadınlarımızın işlerini kolaylaştıracak, birbirlerine daha faydalı olabilecekleri bir ortam oluşturacağımıza inanıyorum.” dedi.

Pendik Kadın Girişimciler Platformu Kurucu Başkanı Vildan Taşkıran konservatuvar eğitimli, 3 çocuk annesi bir kadın girişimcimiz. Önemli bir özelliği de iş hayatına atıldığında Süt Reçeli’ni Türkiye’ye getiren ilk girişimci olması. Pendik’teki şirketinde Milkella markasıyla Süt Reçeli üretimi yapan Vildan Taşkıran, aynı zamanda bir Sosyal Medya Ajansı sahibi. Rizelimy A.Ş.’nin bir kuruluşu olarak sadece kadınlara hizmet veren Mor Kadınlar Kahvehanesi’nin de işletmeciliğini yapmakta olan Vildan Taşkıran, Kadınlara faydalı olacak birçok faaliyetin içinde bulunduğunu belirtiyor.