Türkkızılay Pendik Şube Başkanı Cihat Aslanoğlu ve Genç Kızılay Pendik ekibi, ilçemizin en genç gönüllülerinden oluşan Özel Zeynebim Anaokulu öğrencileriyle birlikte, Türkkızılay Genel Merkez Uluslararası Politikalar ve İş Birlikleri Direktörü Kaan Saner, Hareket İlişkileri ve İş Birlikleri Müdürü Merve Yaşayan ve Hareket İlişkileri ve İş Birlikleri Uzmanı Pelin Tüfekçi eşliğinde, Estonya Kızılhaç heyetini Türkkızılay Pendik şube binasında ağırladı.

Estonya heyetinde Başkan Yardımcısı Riina Allik, Genel Sekreter Yardımcısı Toomas Sepp, İş Birlikleri Müdürü Jooseph Veltson ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Haide Laanemets bulunuyordu.

Şube Başkanı Cihat Aslanoğlu, heyeti Türk Kızılay‘ın çalışma alanları ve çalışma prensiplerine ilişkin bilgilendirirken, Genç Kızılay Başkanı Mustafa Korkmaz ise yönetimiyle birlikte gerçekleştirdikleri saha deneyimlerini heyete aktarıp hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında sunum yaptı.

Gönüllü kazanımı üzerinde durulan görüşmede Cihat Aslanoğlu, gönüllülük esasının Türk toplum yapısının niteliklerinden olduğunu vurguladı.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Estonya Kızılhaç heyeti de ortak projelere imza atılmak üzere mutabakata varıldığını ifade etti.