Açılış törenine; Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Özer Sarıkaya, MHP İlçe Başkanı Kerim Kaya, Cumhur İttifakı Pendik Belediye Meclis üyesi adaylarının da hazır bulunduğu açılış törenine vatandaşın ilgisi dikkat çekiciydi.

Pendik Korusu açılışında uzun soluklu bir konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, başkanlığının ilk döneminde Pendik için yaptıklarını ve gelecekte neler yapacaklarını özetleyen bir konuşma yaptı. Konuşma öncesinde Başkan Ahmet Cin'in Pendik Belediye Başkanlığındaki birinci döneminde yapılanlar, 5 dakikalık bir slayt gösterimiyle özetlendi.

Slayt gösterimi ardından konuşmasına başlayan Başkan Cin, Vatandaşların gösterdiği katılımdan duyduğu memnuniyete teşekkür etti ve vatandaşın hak edene hak ettiğini vereceğine inandığını belirterek sözlerine başladı. Konuşmasa beş dakikalık slayt gösterimine atıfta bulunarak başlayan Başkan Cin, şöyle devam etti: "Az önce yapılan gösterimde gördüğünüz gibi beş yılda yaptıklarımızı beş dakikaya sığdırmaya çalıştık. İnşallah önümüzdeki beş yılda da bu yapılanların üstüne daha güzellerini ekleyerek yolumuza devam edeceğiz. Bu noktada inanıyoruz ki, hem Pendik hem de Büyükşehir olarak vatandaşımız gereken desteği verecektir. Değerli Pendikliler bildiğiniz gibi şu an Pendik Korusu olarak hizmetinize sunduğumuz bu alan mezbelelik bir alandı. Biz yaptığımız çalışmayla vatandaşın hizmetine sunduk. İçinde 10 bin ağaç olan bu koruda 2 kilometrelik yürüyüş yolu, doğalgazlı mutfak, kafe, restoran, hem büyüklere hem küçüklere hizmet veren oyun gurupları, çok güzel piknik alanları var. Yapımına başladığında gereken ilgiyi görür mü diye düşünürken beklediğimizden çok daha büyük ilgi gördü, hamdolsun. Değerli hemşehrilerim, geride bıraktığımız beş yıllık süre zarfında çok çalıştık. Hepsi sizin için. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz inşaallah. Sadece yeşil alan konusunda Büyükşehir belediyesinden çok daha iyi hizmet vermiş durumdayız. Pendik'e kazandırdığımız yeşil alan 1 Milyon 254 bin metrekare. Kazandırdığımız yeni yollar 54 kilometre. İddia ediyorum ki Büyükşehir bu kadar yol yapmamıştır. 750 bin nüsuflu Pendik'imizin hangi noktalara gideceğini, gelecekte ihtiyaçlarının ne olacağını düşünerek çalışıyoruz. Biliyorsunuz sloganımız yeni işler zamanı. Yayalar mahallesinde yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanda millet bahçemizi yapacağız. Güzelyalı sahilde denizi doldurmak suretiyle 80 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracağız. Pendik merkezde 30 bin metrekarelik bir yeşil alanı halkımıza kazandıracağız.

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Pendik'e yapması gereken yatırımları yapmadığına vurgu yapan Ahmet Cin, İBB başkanı Ekrem İmamoğluna vatandaşın notunu çok iyi vereceğine, vurgu yaparak "O çok sevdiği tatiline ebedi göndereceğiz. Murat Kurum başkanımızın İBB başkanı olduğunda içinde bulunduğumuz bu fetret dönemi bitecek inşaallah" dedi.