PENDİK LİG İÇİN ÇOK ÇABALADI AMA OLMADI

Trendyol Süper Lig 37. Haftasında MKE Ankaragücü evinde Siltaş Yapı Pendikspor’u ağırladı. Karşılaşma 0-0’lık beraberlik ile sonuçlandı. Ligde kalma umutlarını güçlendirmek isteyen iki takımda bugün ağır bir sınav verdi. Beraberlik sonucunda Pendikspor Trendyol Süper Lig’in bitimine bir maç kala küme düşme hattından kurtulamadı. Ankaragücü ise küme düşme potasında çok güçlü adaylardan biri oldu.

Maçın başlama düdüğü ile baskısını arttırmaya başlayan ev sahibi, konuk ekibi son 30 dakika da çok yıprattı. Bu maçtan çıkacak üç puan ile ligde kalma hedeflerini güçlendirecek olan iki takımda can Siper hane bir şekilde sahada savaştı. Ev sahibi ekip ilk yarı ile beraber 54. Dakikaya kadar konuk ekibe rahat bir futbol oynattırmadı. 57. Dakikada ise Umut Nayır ile konuk ekip çok net bir golü kaçırdı. 66. Dakikada savunmadan çıkmaya çalışan Pnedikspor topu kaptırdı ve kalesinde çok net bir gol pozisyonu gördü. Kaleci Erdem takımını ipten alarak durumu 0-0 da tutmayı başardı. Baskısını giderek arttıran ev sahibi 73. Dakikada golü bularak deplasman ekibini yıktı. VAR incelemesi sonrası pozisyon ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. Maçın son anlarına girilirken Eren Can Yardımcı kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sağ tarafındaki iki takım arkadaşına pas atmayarak golü kendi atmak istedi. Vuruş sonrası kaleye giden top rakip defans tarafından önlenmiş oldu. Maç böylelikle 0-0 tayin olmuş oldu.

Sonuç olarak Pendikspor 37 puan da kalarak lige veda etmiş ve küme düşme potasına demirlenmiş oldu. Pendikspor’un küme düşmesinin Eren Can Yardımcının bencilliği üzerinden okumak yanlış olacaktır. Süper lig çok sert ve fiziğe dayalı bir lig. Bunun yanı sıra oyuncu kalitesi ve oyun gücü eklendiğinde Avrupa’nın en zorlu ligleri arasına girmeye adaydır. Süper lige yeni çıkmış bir takımın küme düşmesi bu yüzden doğaldır. Pendikspor yaptığı yanlışlardan ders çıkartarak 1. Ligde doğru hamle ve başarılar doğrultusunda yeniden Süper Lig’e yükselecektir. Pendiksporu ve takımını bu sene özelinde gösterdikleri mücadele için tebrik eder, başarılar dilerim.

Erdem Kavlak