Pendik Liseseliler Boza Gününde konferans salonunu yaptırma sözü verdiler

Pendik Lisesi Geleneksel Boza Günü 25 Aralık 2022 Pazar günü okulun konferans salonunda gerçekleşti. Programı kendisi de Pendik Lisesi mezunu olan Mustafa Telli, sizin için izledi.

Boza gününe Pendik Anadolu Lisesinin mevcut idaeci ve öğretmenleri, eski idareci ve öğertmenleri ile mezunları katıldı.

Duygusal anların yaşandığı programı eski mezun Muammer Eşsiz sundu. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenler ve öğrenciler adına yapılan saygı duruşunu İstiklal Marşımızın okunması izledi.

Programda Pendik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Yıldız ve PELEV Başkanı Binali Koç kısa birer konuşma yaptı. Konuşmalarda okulun başarısı ve yapılması gerekenler üzerinde duruldu. Etkinliğe uzaktan yakından katılan herkese, lojistik destek veren Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'e ve Batı Mahallesi Muhtarı Hülya Büyüktopçu'ya, teknik destek veren Fatih Bey'e, boza dağıtımı yapan öğrencilere, okul görevlilerine ve basın mensuplarına katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Konferan salonunun eskidiğini ve yenilenmesi gerektiği vurguladılar.

Mezunlar adına söz alan İBB eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ise, Pendik Lisesi mezunu olduğunu her platformda gururla söylediğini, bundan sonra okulla ilgili bağlarını daha sıkı tutacağını ifade etti.


Eski müdürlerden İbrahim Deliktaş, Mustafa Dedebaş ve Süleyman Yolcu'ya birer plaket takdim edildi. İbrahim Deliktaş, Mustafa Dedebaş ve Süleyman Yolcu bu salonu ve yandaki spor salonunu yapan Pendik halkı ve Pendik lisesi mezunları bu salunu yeniler dedi.

1972 yılı ve öncesi mezunlara belgele takdimini okul öğrencilerinin müzik dinletisi izledi.

Toplu fotoğraf çekiminden sonra boza ikramı için okul binasına geçildi. Bozalarını yudumlarken bir zamanlar eğitim gördükleri sınıfları gezen konuklar gözyaşlarına hakim olamadı.


40 yıl sonra öğretmenlerini gören öğrenciler;  duygusal anlara sahne oldu.

Mustafa Telli

#pendik #pendikanadolu #pelev #halilyıldız #binlikoç #mustafatelli