Pendik Üsküdar 30 km

Beden Eğitimi Öğretmeninden örnek bir davranış.

Pendik Lisesi emekli Beden Eğitimi Öğretmeni, Pendik Batı Mahallesi eski Muhtarı, Pendik Musiki Derneği Başkanı İbrahim Coşkun; her sabah bir saat yürüyüş sporu yapıyor.

Sabah namazını kılan Coşkun, bir gurup akadaşı ile birlikte Pendik MarinTürk önünde buluşup, Maltepe Dragos'a kadar gidip, geliyor. Yağmur, kar, fırtına, soğuk ya da sıcak demeden gerçekleşen yürüyüşler biri Pendik Üsküdar arasında gerçekleşiyor. Ayda bir gerçekleşen yürüyüş, Çanakkale zaferine izafen 18 Mart 2023 Cumartesi günü yapıldı. Pendik'te saat 6.30'da başlayan Pendik - Üsküdar yürüyüş'a altı saat sürdü.

Başlarında bere, sırtlarında çanta, üzerlerinde yürüşüş elbisesi, ayaklarında yürüyüş ayakkabısı olan amatör sporcular, yol boyunca çantalarında taşıdıkları; su ve meyva suyunu içiyor, sandöviç yiyor, incir ceviz ve kuru üzümden oluşan kuruyemişlerden enerji alıyorlar.

30 km'lik yolda bir defa 20 dakikalık kısa bir kahvaltı molası veren gurup, 13.00 sularında Üsküdar Kız Kulesi önüne varıyor.

Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni İbrahim Coşkun; "Sağlam kafa sağlam vucutta bulunur, biz küçük bir guupla yıllardır bu yürüyüşü yaz kış yapıyor, tüm Pendikliyi sağlık, spor ve yeni arkadaşlıklar için yürüyüşümüze davet ediyoruz."diyor.

Mustafa Telli 

#pendik #ibrahimcoşkun #spor #mustafatelli