PENDİK'İN GÖZ BEBEĞİ PENDİK BİLSEM

PENDİK BİLİM VE SANAT MERKEZİ

Bugün Pendik’in güzide kurumlarından Pendik Bilsem’e gittim okul müdürü Ferhat Dere okul öğretmenleri ve çalışanları ile görüştüm, benim nazik bir eda ile karşılayan okulu gezdiren Ferhat Dere’ye ve öğretmenlere teşekkür ediyorum.

Pendik Bilsem; Çamlık Mahallesi Piri Reis Caddesinde bulunuyor. Büyük bir bahçe içerisinde yer alan tek katlı okulda birbirinden ilginç birim ve atölyeler var.

İLETİŞİM

Okulun telefon numarası: (0216) 595 01 70

Web sayfası: pendikbilsem.meb.k12.tr

MERKEZİN KADROSU

Bir müdür, iki müdür yardımcısı, 35 öğretme ve 5 çalışanin görev yaptığı merkezde, öğretmenler 870 özel yetenek, zeka, bilgi ve beçeri dolu çalışkan ve başarılı öğrencilerin ufuflarını açıp, yeni dünyalara gönderiyorlar. 

DEVASA TESİS

Ağaçlarla dolu büyük bir bahçesi, tek katlı yatay bir binası, öğretmen ve idari odaları, dersli, birim ve atölyeleri, küçük bir kütüphanesi, dürüstlük kantini, oyun parkı, mutfağı ve tuvaleti bulunan okul devasa bir tesis.

Öğretmenler;  alanında isim yapmış, özverili çalışkan,öğretmen, Öğrenciler; özel sınavlarla şeçilerek merkeze gelen cıvıl cıvıl çocuklar.

MERKEZE KAYIT

Bilsem, bir okul değil, Bilsem, ilkokul, ortaokul, lise ve meslek lisesi dışında ve onun yanında bir kurs merkezi. Buradaki tüm çocuklar, sabah kendi okullarına gidiyor, öğleden sonra ve hafta sonu Bilsem'e gidiyor. 

Pendik Bilsem'e öğrenciler üç aşamalı bir sınav ile alınıyor. Birinci aşama: Öğrencinin okuduğu okuldaki öğretmenlerin öğrenciyi aday gösterilmesi,

İkinci aşa:aşama Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan ön değerlendirme uygulaması,

Üçüncü aşama ise: Merkezde yapılan merkezi değerlendirme uygulaması.

Pendik’te ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan özel yetenekli öğrencilere açık olan merkez, Pendik’in zeki çocuklarını okudukları okullarda keşfedip, daha iyi hale getirerek topluma kazandırmayı hedefliyor.

ÜÇ BÖLÜM VAR

Pendik Bilsem’de birbirinden farklı üç bölüm var.

Bu bölümlerden biri ve en önemlisi Genel Yetenek, bölümü. Bu bölümde: Matematik, Türkçe, Fizik, KDmya, dijital tasarım, Dijital modelleme, Mekatronik gibi onlarca bölüm var. Geleneksel Türk sanatı ve çağdaş dünya sanatının öğretildiği Müzik ve Görsel yetenekler diğer bölümler arasında yer alıyor

KAYIT

Pendik’te özel yeteneği olan her öğrenciye açık olan merkez kasım ayı itibariyle seçme sınavları başlayıp temmuz ayında son buluyor.

Pendik Bilsem, ağırlıklı olarak proje tabanlı eğitim yapmaktadır. Alanlarıyla ilgili ulusal ve uluslararası tüm organizasyonlarda yer alan Merkezin; Tübitak 4006, 4007 ve 4004 Projeleri, Erasmus Projeleri, Teknofest Projeleri, gibi yüzlerce projesi var.

Çalışkan ve başarılı öğrenciler yetenek alanlarına uygun çok sayıda tasarım faydalı model ve patent tescil belgelsini Türk Patent Kurumu’ndan almış..

 

Ödül Köşesi

Okul’un giriş kapısında mini bir ödül köşesi var 100’e yakın madalya kupa ve belge’nin yer aldığı ödül köşesi birbirinden ilginç anılara başarılara ve çalışmalara imza atıyor.

Kağıt hamuru okulda atık kağıtlardan kağıt elde eden bir birim var Feride Meltem Özsoy’un rehberliğinde öğrenciler atık gazete kağıtlarını eriterek yeniden kağıt elde ediyor.

 

Kantin

Öğrencilere sorumluluk ve dürüstlük bilincini aşılamak amacıyla mini bir kantin kurulmuş olup içeriğinde su, bisküvi, meyve suyu gibi ürünler bulunmaktadır öğrenciler ürünü kendisi alıyor bedelini kumbaraya atıyor.

Hikaye Matik

Öğrencilikle öğrencilere ve halkı okuma bilincini aşılamak amacıyla bilsem öğrenci öğretmenleri Hikaye Matik adını verdikleri bir makine üretmişlerdir, Makine sembolik 1 tl ile çalışmakta olup dokunmatik ekranından istediğiniz kitabın özetini okuma fırsatını elde etmiş oluyorlar.

 

 

3D Modelleme atölyesi

Merkezde 3D yazıcı üzerine bir cihaz var bu cihaz ile geçtiğimiz Pandemi döneminde doktor ve hemşirelerin kullandığı sperlik üreterek sağlık ordusuna hizmet vermişler 20 makinenin bulunduğu merkezde günde 600 sperlik üreterek sağlık ordusunun yanında yer almışlardır.

Dijital Tasarım Atölyesi

Bu atölyede Öğrenciler dijital Oyun Tasarımını Öğrenmektedirler bu vesileyle günümüzün en ilgi çeken konularından olan dijital oyun alanında uzmanlaşmış oluyorlar

Müzik

Müzik alanında yetenekli olan öğrenciler burada sanat tarihi ve sanat felsefesi alanında eğitim almaktalar öğrenciler piyano, keman, gitar, bağlama, batarı gibi geleneksel ve modern enstrümanların eğitimini alıyorlar.

Erasmus+

Yürütücülüğünü öğretmen Süleyman Seren’in yapmış olduğu Dünyamız Isınıyor Birlikte Soğutalım projesi bütçe olarak Türkiye’de kabul görmüş ilk 5 proje arasında olup kurum öğretmenleri ilk hareketliliğini oyun ve sürdürülebilir konularıyla ilgili eğitim almak üzere Macaristan’ın Budapeşte şehrine gerçekleştirmişler Sonraki hareketliliklerde öğrencilerle birlikte Prag ve Gent Şehirlerine olacaktır

Mekatronik

Özel Yetenekli öğrenciler burada mekanik elektrik ve elektronik ile ilgili altyapıyı aldıktan sonra tasarımdan imalata ve yazılımına varan kadar tüm işin içerisinde yer almak suretiyle projelerini hayata geçirmekteler.

OKUL MÜDÜRÜ

1979 Bartın doğumlu Ferhat Dere 19 Mayıs Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Mezunu olup 2018 yılında kurucu müdür olarak Pendik Bilsem’de görevlendirilmiştir ve Hala görevine devam etmektedir.

Pendik bilsemziyaretimde; bana eşlik eden Okul müdürü Ferhat Dere, Müdür Yardımcıları Özge Erin Şimşek, Muhammet Gerçek, ve kapılarını açıp beni misafir eden öğretmenler Süleyman Seren, Mehmet Taşçeviren, Fadime Nur Ortarık, Hasan Taner, Mehmet Ali Öztürk, Feride Meltem Özsoy, Fulya Taşçeviren, Erhan Altunbaş, Fırat Sevim, Şamil Hilmi Soycan ve bize çay servisi yapan okul çalışanlarına teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim

Mustafa telli

 #pendikmeb #bilsem #ferhatdere #mustafatelli