Pendikli 300 Gönüllü Hatay'da

Pendik Afad ekipleri ve Pendik Gönüllüleri toplamda 300 kişilik bir grupla Hatay'da depremzedelerin yardımına koştu.

Öğretmen, doktor, hemşire, mühendis, teknisyen, din görevlisi ve işçilerden oluşan ekip Pendik Gönüllüleri Afad binasında bir araya gelerek Sabiha Gökçen Hava Alanından Anadolu Jet Hava Yolları'nın tahsis ettiği özel bir uçakla Adana'ya oradan da kara yoluyla Hatay Afad'a ulaştılar.

Buradan ihtiyaç olan bölgelere dağılarak ilk üç gün arama kurtarma çalışmalarına katıldıktan sonra her biri mesleklerine göre çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere ekiplere ayrıldılar.

Antakya tarihi Uzun Çarşısı ve Habib-i Neccar Cami tamamen yıkılmış, Antakya merkez de bulunan evlerinse neredeyse tamamı yıkılmış durumdadır. Hatay genelinde de durum maalesef farksızdır.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen yardımlar gönüllüler eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya çalışılmaktadır.

Pendik Borsa İstanbul Meslek Lisesi öğretmenleri Melih Taşçı, Özay Aydın, Zübeyir Tolga Çiler ve Pendik gönüllülerinden Bilal Zeyrek; okullarındaki 12. Sınıf öğrencilerinin, öğretmen olan halasının evini tespit edip bizzat arama kurtarma faaliyetlerine katılarak meslektaşlarına ulaşmış, naaşını yetkililere teslim ederek öğrencilerinin acılarını paylaşmışlardır.

Hatay'lı depremzedeler hem gönüllü Pendik'lilere hem de yardımlarını esirgemeyen tüm Pendik halkına gönülden teşekkür etmişlerdir.

Zübeyir Tolga Çiler