PENDİKLİ KAN VERMEYE KOŞTU

Pendikliler, güneydoğu ilelrinde yaşanan depremde yaralanan vatandaşların olası kan ihtiyacını karşılamak için kan merkezine koştu. Pendik çarşı cami yanındaki kan merkezinde uzun kuyruk oluştu. 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem sonrası yararlılar için Kızılay'ın acil kan çağrısı üzerine Pendikliler kan bağışı için seferber oldular. Kızılay’ın kan bağışı mekezine akın eden Pendikli vatandaşlar kan bağışında bulunabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde çok sayıda can kaybı ve yaralıların olmasına neden olan 7.7 şiddetindeki deprem sonrası ülke genelinde kan bağışı çağrısında bulunan Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın açıklamalarının ardından; İstanbul, Trabzon, Sakarya, Kocaeli, Rize, Giresun gibi birçok şehir anında kan alma birimlerine başvuru yaparak kan bağışında bulundular. Çağrıya duyarsız kalmayan Pendikli vatandaşlar da Pendik merkezdeki kan alma birimlerine akın etti.

Kızılay merkeze takviye yaptı. Soğuk ve yağmur yok farzeden Pendikli  kan vermek için kan alım merkezinde uzun kuyruk oluşturdu. Kan merkezi, ayakta bekleyenlerin bir kısmını cami çay ocağına aldı.