PENDİKSPOR 87’DE MESUT OLDU

Trendyol 1.lig 3.haftasında Pendikspor Adana Deplasmanına konuk oldu. İlk yarı iki farklı üstünlüğü ele geçirse dahi inatçı Adana deplasmanı Pendiskpor’u zorladı. Mesut Özdemir’in son dakikada attığı gol ise Pendikspor’un galibiyete uzanmasını sağladı. Bu üç puan belki de yılın üç puanı olabilir. Adana deplasmanında bir çok takım sürpriz sonuçlar ile puan kayıpları yaşamakta. Bugün ise Pendiskpor son anda üç puanı kapmasını bildi.

Geçen sene son dakikada Süper lige veda eden Pendikspor bu sene tekrardan Süper Lige çıkabilmek adına kadrosunu korumayı amaçladı. Santrafor da Eze ve savunma bloğunda Wellington gibi önemli isimlerin bulunması başarılar için şart… Nitekim bugün eze iki gol atarak bu takım için ne kadar gerekli olduğunu göstermiş oldu. Geçen sene Süper Lig maçlarında öne geçtikten sonra skoru tutamama kabusu bu sene de Pendikspor’un başına bela olacak gibi… İki farklı üstünlüğü elde etmesine rağmen durumu 3-3 yapan bir adana seyrettik bugün. Pendikspor Süper Lige çıkma yolunda hatalar yaşamak istemiyorsa skor tutabilmeyi sağlaması gerekiyor. Bu durum bir dönem Abdullah Avcı’nın çalıştırdığı Trabzonspor da yaşandı ve Şampiyonluk yolundan saptı. Söz konusu bu sezonda hatasız ve minimum kayıp ilerlenmek isteniyor ise savunma ve skor tutamama zaaflarının üzerine gidilmesi elzem bir nokta. Pendikspor lige bomba gibi başladığını söylemeliyim. Özellikle hücum hattı bomba gibi. Her an ne yapacağı belli olmayan bir yapıda… Bu sene en büyük rakipleri olacak olan Manisa FK ve Sakaryaspor’un bu hücum hattına rahat çözümler üretebileceğine pek inanmıyorum. Özellikle fırsatçı golcü anlamında Ligin en iyisine sahip Pendikspor. Bunun ile beraber öne geçtikten sonra buna özel bir sistem geliştirilse Belki de bugünkü maç 3-4 yerine 1-3 bitebilirdi. Nitekim Pendikspor kazanmayı hak eden taraftı gollerden sonra yaptıkları geçiş hücumları ile beraber olgunlaştırılan atakları gole çevirebilselerdi oyun farklı bir noktaya evrilecekti.

Sonuç olarak Pendikspor kazandı. Kazandığı gibi hem averaj adına güçlü bir değer hem de liderlik koltuğu için önemli bir 3 puan aldı. Süper Lige bir zamanlar Osman Özköylü ile çıkmayı başaran Pendikspor, bunu bir kez daha başaracağı kanaatindeyim.

Erdem Kavlak