PENDİKSPOR ÇOK ZORLADI AMA OLMADI

Trendyol Süper Lig 29. Haftasında Kanarya evinde Pendikspor’u ağırladı. Avrupa karşılaşmasından muhteşem bir sonuçla dönen sarı lacivertli takım hem ülke puanına destek olmuş hem de bu önemli maç öncesi moral depolamıştı. Kanarya, Maçın ilk yarısında Pendikspor’un mücadeleci oyununun kilidini açamadı. İkinci yarıya can siperhane başlayan ev sahibi takım rakibini 4-1’lik skor ile geçmeyi başardı.

Bu sezon lige kabus gibi başlayan Pendikspor tüm olumsuzluklara, hoca değişikliklerine ve oyuncu eksikliklerine rağmen olumlu ve mücadeleci bir oyun sergiledi. Fenerbahçe ligin en formda olan takımlarından biri. Gol atmakta ve kapalı savunmaları açma konusunda zorlanan birtakım olmalarına rağmen her maç iki gol barajını aşabiliyorlar. Bugünkü maçta ise sarı lacivertli ekip, Pendikspor’un açık futboluna rağmen çok fazla zorlandı. İlk yarı Halil Akbunar ile öne geçen Pendik ekibi maçın fişini çekebilecek pozisyonlarda yakaladı. Özellikle 0-1 sonrası ilk yarıda Mame Tiam ile ikinci gole yaklaşan Pendikspor’a direkler dur dedi. Maçın ikinci yarısına muazzam bir pres ile başlayan kanarya deplasman ekibini birinci bölgesine kitlemeyi başardı. Zaman zaman hızlı kontralar deneyerek ev sahibini egale etmek isteyen Pendikspor çabalarında yetersiz kaldı ve Mert Hakanın muhteşem vuruşuna dur diyemedi. Durum 1-1 olduktan sonra ataklarını gittikçe yoğunlaştıran Fenerbahçe, Pendikspor’un savunmasını bir türlü aşamadı. Deplasman ekibi oyuncusu kırmızı kartı görmesi sonrası savunma bloklarında çok geniş açıklıklar oluştu. Bunun sonucunda da Fenerbahçe hem sahayı hem de oyun akışını çok iyi parsellemeyi başardı. Maçın son dakikalarına eşitlikle giren Pendikspor VAR incelemesi sonucu yıkıldı. VAR ev sahibi takım adına penaltı incelemesi gerçekleştirdi ve deplasman ekibi bu inceleme sonrasında topu ağlarında gördü. İkinci golün yenilmesi sonrası demoralize olan Pendikspor, güçlü bir reaksiyon göstererek Fenerbahçe ceza sahası içerisinde pozisyon buldu. Söz konusu pozisyonda deplasman ekibi oyuncusu yerde kaldı ama hakem ve VAR inceleme kararında bulunmadılar. Dakikalar 90+4’ü gösterirken Kanarya Yıldız futbolcusu Ferdi Kadıoğlu ile durumu 3-1’e taşıdı. Gol öncesinde Pendiksporlu oyuncu Lusamba, hakeme karşı gösterdiği tepki sonrası kırmızı kart gördü ve takımının dahada kırılgan bir yapıya bürünmesine yol açtı. 90+9 da durum İrfanın muhteşem plasesi ile 4-1’e geldi ve maçın skoru böylelikle belirlenmiş oldu. Kırmızı kart kervanına ise bu seferde Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez katıldı.

Sonuç olarak Pendikspor düşme hattından kurtulmak adına çok önemli 3 puan’ı kaçırdı. Fenerbahçe ise şampiyonluk yolunda çok büyük bir yara almaktan kurtuldu diyebiliriz. İlk yarıda gösterdiği kâbus gibi futbolu maçın ikinci yarısında da devam ettirseydi Pendikspor belki de bugün ligin şampiyonunu tayin edebilirdi. Pendikspor lige yeni çıkan ve bu ligde kalıcı olmak isteyen bir ekip ama aynı zamanda yenilgilerinden de ders çıkartabilen bir takım. Bu yüzden Pendikspor’un bugün ki mücadelesi önümüzdeki maçları açısında kendisine çok daha olumlu bir gelecek vadetmekte.

Erdem KAVLAK