PENDİKSPOR’UN GÜÇLÜ OYUNUNU KIRMIZI KART DURDURDU

Trendyol Süperlig 32. Haftasında Sitaş Yapı Pendiksor evinde ligin güçlü ekiplerinden Başakşehir Futbol takımını ağırladı. Futbol’u 90 dakika boyunca hissettiğimiz bu karşılaşmada ev sahibinin istekli futbolu konuk ekibi zaman zaman ezdi. Bol gollü geçen bu karşılaşmada ev sahibi ekip gördüğü kırmızı kart sonrası momentumu kaybetti ve üç puana veda etti. Düşme hattının aşağıdaki takımlar özelinde cehenneme döndüğü görülmekte. Ligin son haftalarına girilirken düşme hattında neler yaşanacağı da merak konusu.

Maçın başlama düdüğü ile sağ kanattan ataklar geliştiren Pendik ekibi kazandığı köşe vuruşu sonrası ceza sahasında gole çok yaklaştı. Söz konusu pozisyonda top, iki Başakşehirli futbolcunun eline çarptı ama hakem ve VAR merkezi pozisyonun penaltıya açık olmadığına karar verdiler. Benim görüşüm ayakta duran savunmacının pozisyonundan ziyade, devam eden atakta topun yerde duran futbolcunun eline çarptığı açık gözükmekte. Destek eli olması sebebi ile bu pozisyona penaltı verilmemiş olabilir. Oyuncunun sol kolu yerden yükselerek havada topu bloke ediyor. Bu kısımda ise VAR sisteminin kolun kapalı olduğuna karar verdiği anlaşılıyor. 12. Dakikada ise ev sahibi ekip sağ kanattan olgunlaştırdı bir başka atak ile ceza sahasına girmeyi başardı. Pendiksporlu futbolcu yerde kaldı ama hakem Halil Umut Meler pozisyonun penaltı olmadığına karar kıldı. 16. Dakika da Pendik ekibi gol perdesini açmaya çok yaklaştı ama olmadı. Atak sonrası kazanılan köşe vuruşu ile konuk ekibi şoka uğratan ev sahibi rakibi karşısında skoru 1-0 yaptı. Her iki takımın ceza sahası karambollere açık olduğu gibi 20. Dakikada ise bu seferde Pendikspor ceza sahası içerisinde bir karambol daha yaşandı. Topun nereye gideceği bilinmeksizin ayaklar arasında bilardo misali yön aldığı bu pozisyonda, kaleci Erdem topu son anda çelmeyi başardı. İlk yarının son dakikalarına doğru girilirken Welinton rakibine yaptığı faul sonrası sarı kartı gördü. Deplasman ekibi 36. Dakikada muhteşem bir plase ile durumu 1-1’e getirdi. İkinci yarıda kademe hatası yaparak golü ağlarında gören ev sahibi ekip yılmadan rakibini bunaltmaya devam etti. Nitekim adam markajlarını güçlü şekilde devam ettiren Pendikspor durumu 2-2 yaptı. Gol sonrası tek puan yetmez… Tek hedef 3 puandır diyen Pendik ekibi, ataklarını tekrardan kanatlardan olgunlaştırarak ceza sahası içerisine girmeyi amaçladı. İki kez başarılı olmalarına rağmen Welinton’un ikinci kırmızı kartı sonrası adeta bir şok etkisi yaşandı. Momentumu sırtlayan ev sahibi mücadeleci futbolu ortaya koymasına rağmen maç deplasman ekibinin 3.golü bulması ile 2-3’lük skor ile tayin oldu.

Sonuç olarak Pendikspor ligin birçok ekibinden çok tecrübeli isimleri kadrosuna katmayı başardı. Bundan 4 hafta önce kazanması zor olan maçları büyük bir mücadele ile kazanan ekip son 2-3 haftadır iyi oynamasına rağmen skora ulaşmada zorlanıyor. Düşme hattında hala hiçbir şey sonuçlanmış değil. Düşme ve kümede kalma takımları arasındaki puan farkı sadece 3 puan. Yani 1 maçlık galibiyet. Bundan sonra Pendikspor’un bugünkü maçta da olduğu gibi iyi oynaması değil… sonuç odaklı oyun oynaması elzemdir.

Erdem Kavlak