PENDİK'TE 19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pendik'te coşkuyla kutlandı.

 

Pendikte'ki kutlamalarda: Pendik kaymakamlığı, Pendik belediyesi, Siyasi partiler, Dernekler ve okullar bir birinden farklı onlarca etkinliğe imza attı.

Kutlamalarda: Pendik Lisesi geleneksel fener alayı, Atatürk anıtına çelenk sunma, resmi geçit, spor ve halk oyunları gösterileri, bisiklet turu, konser, resim segisi, müzik performansı, Anıtkabre ziyaret gibi bir birinden farklı etkinlkler  yer aldı.


Pendik Kaymakamlığı, Pendik Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilenkutlamada: Pendik Alparslan Anadolu Lisesi ve Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi görev aldı.


Kutlama programına: Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Garnizon Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı, Hakan Ögütcü, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Pendik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Burak Sinopluoğlu, Siyasi parti ve Sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve Pendikliler katıldı.


Pendik sahilinde Atatürk anıtına çelek sunma töreni ile başlayan kutlamalar, Kurtköy Kapalı Spor Salonundaki gösterilerle devam etti. Pendik sahilinde bisiklet turu yapacak olan gençler akşam Millet bahçesinde gerçekleşecek konsere katılacak.

Okullar hafta boyu kutlamalar yapacak, Pendik Atatürkçü Düşünce Derneği Ankara'ya gidip, Anıtkabri ziyare edecek.

Mustafa Telli