Pendik'te Çocuk Koruma Kanunu Eğitim Programı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Programa; Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ögütçü, Cumhuriyet Savcısı Lütfi Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Pervin Tuna, Pendik Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Uğur Tolga Yamen, Şube Müdürü Yıldırım Demirci, çevre okul ve kurum müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı. 

Programın amacı, okullarda yapılan iş ve işlemlerde uygulamada birlikteliği sağlamak, tereddüt edilen hususlara açıklık getirmek ve süreci doğru bir şekilde yönetebilmekti. Katılımcılar, çocuk koruma kanunuyla ilgili güncel bilgileri ve istismar vakalarına nasıl müdahale edileceği konusunda önemli bilgiler edindi. 

Eğitim programı kapsamında, çocuk koruma kanununun detayları, istismar vakalarının tanımları ve bu vakalara nasıl müdahale edileceği gibi konular ele alındı. Ayrıca, çocukların korunması ve istismar vakalarının önlenmesi için okulların ve kurumların nasıl işbirliği yapması gerektiği üzerinde duruldu. 

Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, programın sonunda yaptığı açıklamada, çocukların korunması ve istismar vakalarıyla etkin mücadele için bu tür eğitim programlarının önemine vurgu yaparak, katılımcılara teşekkür etti.