PENDİK’TE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNDEN

MUHTEŞEM GÖZTERİ

Pendik Belediye Başkanlığı, İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Engelsiz Yaşam Merkezinin ortaklaşa düzenlediği program duygusal anların yaşandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda otizmli gençlerin performansları alkış aldı.

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yıldırım Demirci rehberliğnde gerçekleşen Programa; Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Garnizon Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Şube üdürü Yıldırım Demirci, Pendik Halk Eğitim Müdürü Turan Genç, Pendik Devlet Hastanesi  Baş Hekimi Salih Çalık, ile çok sayıda öğretmen, sağlık çalışanı ve veli katıldı.

Program İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programda konuşmalar ve gösteriler yer aldı.

Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya yaptığı konuşmasında: Toplumda engelli bireye sahip olan ailelerin çok kıymetli olduklarını belirterek bu ailelerin özel olarak değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı. Kaymakam Kaya geçmiş yıllarda engelli çocuğu olan ailelerin çocuklarını zincire bağlayarak gitmek istedikleri yerlere götürdüklerini ifade ederek bu gün Türkiye genelinde açılan rehabilitasyon Merkezleri sayesinde bu çocukların sosyal hayata dahil edilerek sosyalleşmelerinin sağlandığını söyledi.

Pendik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Genç ise fiziksel engelli olmanın yaratıcı olmaya engel teşkil etmediğini ifade ederek asıl engelin toplumda bu çocukların varlıklarına saygı duymamak olduğunu söyledi.

Program engelli bireylerin muhteşem sahne performansları sergilemesi sonrasında son buldu.