Pendikte Farklı Bir Tat

Pendik Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Hanedan Otağı Cafe, çayı ile öne çıkıyor.

 

Bir bardak çayı üç liraya servis eden cafede çay 7 gün 24 saat daima taze, tam deminde ve tam tadında.

Çay tiryakisisiniz, kafanızı dinleyecek sessiz ve sakin bir yer arıyorsanız; Pendik Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Nedim Bozan’ın işlettiği Hanedan Otağı Cafe, tam size göre.

Bahçelievler mahallesinde Pendik Kaymakamlığı, Pendik tapu dairesi, Pendik Nüfus Müdürlüğü, Pendik İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bölge Hastanesi, Sağlık Ocağı ve okullara yürüme mesafesinde olan Hanedan, 7’den70’e kadın erkek her kese, 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Çocuğunuz civardaki okullardan birinde okuyorsa; sabah çocuğunuz ile birlikte kahvaltı yapabilir, öğlen yemeğini bir menemen ile geçiştirebilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde kafe bahçesinde, yağmur ve soğuk havalarda cafe’nin kapalı mekânında çocuğunuzun okuldan çıkmasını bekleyebilirsiniz.

Devlet dairelerinde bir işiniz varsa Hanedan Cafe’de soluklanabilir, bir arkadaşınız ile oturup etrafı seyrederek çayınızı yudumlayabilirsiniz. Boş zamanınız var ve “Ne yapayım diyorsanız?” Hanedan’da bir çay eşliğinde kitap okuyarak ya da bulmaca çözerek zamanınızı değerlendirebilirsiniz.

Yerden bir metre kadar yüksekte yer alan Hanedan Otağı Cafe farklı iki mekândan oluşuyor. Yazın sıcak günlerinde bahçe, kışın soğuk ve yağmurlu günlerde kapalı iç mekân gibi bir birinden farklı ve bir birinden otantik iki farklı seçenek sunan cafenin her bir bölümünde dört masa bulunuyor. Aynı anda yirmi-yirmi beş kişiye hizmet veren cafe basit bir döşeme ile teşrif edilmiş.

Okulların giriş saatlerinde öğrenci ve velilerine kahvaltı sunan cafede; kadınlar gün boyu oturuyor. Kendilerini kendi evlerinde gibi hisseden kadınlar, çocuklarını bekleyip, arkadaşları ile çay ve kek eşliğinde sohbet ediyorlar. Evlerinden kek ve börek getiren kadınlara çay servisi yapan hanedan kadınlara: “Kek ve börek sizdense, çay bizden.” diyor. Bir bardak çayı üç liraya servis eden cafede çay daima taze, tam deminde ve tam tadında.

Pendik kaymakamlığında, Pendik Bölge Hastanesinde işiniz var, çocuğunuz Teknokent Koleji ya da Fatih Anadolu Lisesinde okuyorsa: Nostalji Hanedan Cafe'de çayınızı yudumlarken, kuş sesler arasında, temiz hava alıp, etrafı seyreder, ezan sesiyle birlikte caminize gidebilirsiniz.

Pendik Bahçelievler Mahallesi Dolayoba Caddesi Barış Sokakta Nedim Bozan tarafından çalıştırılan Hanedan Otağı Cafe çay tutkunlarının ilk adresi gibi duruyor. Sabahın ilk ışıklarıyla çay servisine başlayan Hanedan gecenin ilerleyen saatlerine kadar emrinizde.

Çay tiryakisi, sessiz sakin bir yer arıyor, salaş mekanları seviyor, cebinizi de düşünüyorsanız Hanedan tam size göre. 

Mustafa Telli

 

#çay #tost #hanedan #nedimbozan #mustafatelli