Rauf Denktaş Deprem tatbikatı yaptı

Pendik Rauf Denktaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 22 mart 2023 Çarşamba günü deprem tatbikatı yaptı.

Pendik Belediyesi PEAK  (Pendik Arama Kurtarma Ekibi) mensuplarının denetiminde yapılan tatbikat iki aşamada gerçekleşti. Birinci aşamada: öğrencilere deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapılacağı anlatıldı. İkinci aşamada tatbikat yapıldı. Deprem uyarı sireni ile başlayan tatbikatta çök, kapan, tutun ile okulu tahliye planı uygulandı.

Siren ile öğretmenler; öğretmen masası yanına, öğrenciler; sıra yanlarına çöktüler. Bir dakika çökme pozizyonunda kalan öğrenciler; merdivene yakın sınıflardan başlamak üzere sınıfları seri süratli ve sakin bir şekilde boşaltıp, okul bahçesindeki toplanma alanında gittiler.

Sınıf sınıf sıraya giren öğrencilerden yoklama alan ders öğretmenleri, öğrencilerin tamam olduğunu Okul Müdiresi Nergis Tozan'a rapor edip, tatbikatın başarı ile sona erdiği söylediler.

Tatbikat sonrası kısa bir konuşma yapan Okul Müdiresi Nergis Tozan tatbikatın; bir dakikası çök, kapan, tutun bir dakikası okulu tahliye olmak üzere iki dakikada gerçekleştiğini ifade ederek, PEAK yöneticileri Fatih Kazdal, Beyza Nur Özben, Tolga Havalı ve Orhan Urtaç'a, Biyoloji  öğretmeni Sivil Savunma Kolu Mehmet Ali Torun'a, tüm öğretmen, öğrenci ve okul personeline teşekkür etti.

PEAK mensupları yemek ikram eden Rauf Denktaşlı öğrenciler, PEAK şahsında Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'e teşekkür etmeyi unutmadılar.

Mustafa Telli

#pendik #peak #pendikmem #dr.hülyakaya #ahmetcin #nergistozan #mustafatelli